Rattanmintás műanyagszék, eukaliptusz asztal a kert dísze idén

Hiába, hogy a kertje még sosem volt ennyire sivár áprilisban, mint az idén, már most gondolkozhat azon, hogy milyen bútorokkal rakja tele. A lakberendezés- és barkácsáruházak erre számtalan alternatívát nyújtanak, de még a hiperek is beszálltak a versenybbe. Mindegy, hogy a frissen épített tava mellé szeretne egy mélabús padot, vagy a valami olyan helyet szeretne kialakítani, ahol megpihenhet gyereke a kiadós kertészkedés után.

Összeállításunkban a bútorok stílusa szerint vesszük sorba a legnagyobb barkácsáruházak és hiperek kínálatát.

Műanyag bútorok

A legegyszerűbb megoldás, és árban általában a legköltséghatékonyabb az asztal és néhány szék. Ez az a típus, ami nehezebb emberek alatt, vagy csak szimplán kedve szerint meghajlik, és ezzel lehet a kerti bulik vége felé a legegyszerűbben felborulni. Sőt ez a típus az, ami szalonnasütések alkalmával néha megolvad. Összegezve: olcsó, könnyen tisztítható, és Youtube-gyanús videókhoz elengedhetetlen.

ABaumaxban a legegyszerűbb alacsonytámlás szék 1390 forintért vásárolható fehér színben, az Obiban ugyanez 1599 Ft, szinte pont ugyanennyi, 1590 Ft az Auchanban is, a Tescoban viszont  1777 Ft-ért már nem a legkedvezőbb ajánlat.
A klasszikus, négy személynek megfelelő legegyszerűbb műanyag asztal a Baumaxban 8490 Ft, a kör alakú változat 10.990 Ft, míg a nagyjából hat személynek is elegendő nagyságú ovális asztal 16.990 Ft. Ha tetszenek a rattan bútorok, de drágának találja őket, akkor bizonyára örülni fog, mert itt kiöntötték ugyanezt műanyagból: a székek 4990 Ft-ba kerülnek, az asztal 9.990 Ft. Az Obiban kapható egy kissé modernebb műanyag szett, amely fehér műanyag asztalból áll, amihez hat darab lime színű széket adnak 39.990 Ft-ért. De 64.990 Ft-ért már fémvázas székekkel rendelkező, szintén hat személyes szettet is vásárolhat. A Tescoban jóval olcsóbbak a legegyszerűbb asztalok. Ami a Baumaxban 8490 Ft, az a Tescoban 5999 Ft, a kör alakú változat pedig 4444 Ft. Az asztalok egyébként az Auchanban a legolcsóbbak, ott 5790 Ft, a kör alakú pedig 4190 Ft.

Fémvázas bútorok

Ez már sokkal kifinomultabb megoldás. A fém szerkezet ad egyfajta biztonságérzetet, és jobban is néz ki, mint a műanyag társaik. Egyébként úgy tűnik, ez lehet az a megoldás is, amit a legtöbb ember keres, mert az áruházak leginkább ilyen kerti bútorokkal készültek közepes árkategóriában.

Az Obiban kapható 6 személyes, üveglapos asztalos, napernyős változat, amelyben a székek dönthető támlájúak, most 69.990 Ft-ba kerül. Ez az a típus, aminél már az is szóbajöhet, hogy étkezőjét a nyár idejére kitelepíti a szabadba. Hasonló paraméterekkel rendelkező szettet vehetünk akciósan a Baumaxban is, ott 59.990 Ft-ba kerül. Ugyanitt a fa borítású, kihúzható asztal 129.900 F-ba kerül, míg a hozzá tartozó székek 21.900 Ft-os darabáron vásárolhatóak meg. Az Obiban az előbbinél jóval kisebb, de négy személynek teljesen megfelelő méretű, eukaliptusz felületű asztal 39.990 Ft, a székek pedig 21.990 Ft-os darabáron szerezhetőek be hozzá. Itt üvegfelületű, fémvázas asztalt már egyébként 21.990 forintért is vásárolhatunk, amihez a karosszéket 9990 ft-os darabáron kínálják. Az Auchanban nagyon kedvező áron lehet fémvázas szettet vásárolni: igaz, az asztal elég pici, így nagy ebédeket nem lehet kivitelezni, viszont ehhez is jár négy szék és a szett ára 26.990 Ft, amennyiért néhány helyen még az ülőalkalmatosságokat sem kapjuk meg.

Fa bútorok

A természetesség jegyében sokan választanak a kertbe fából, vagy a mostanában egyre jobban terjedő, eukaliptuszból készült bútorokat, amik jól tisztíthatóak és strapabírók. A Baumaxban a kihúzható asztal 74.990 Ft, a hozzá tartozó székek 19.990 Ft-ba kerülnek.

Az Obi szettben kínálja az ovális eukaliptusz asztalt négy darab székkel 124.990 forintért.  Aki a drágább, fenyő változatot szeretné hat székkel, a székhez tartozó párnákkal, és jóval nagyobb asztalokkal, az 169.990 forintért vásárolhatja meg, ugyanennek a típusnak a négy személyes változata két darab székkel, egy kétszemélyes paddal és asztallal 149.990 forint, ha nem tetszik a pados megoldás, akkor 109.990 Ft-ért vehetünk olyat, amihez négy széket adnak, és egy valamivel kisebb asztalt. A Tesco nem készült szettel, helyette a bővíthető asztal 49.990 Ft, székeket pedig már kettesével vásárolhatunk, akár 14.990 Ft-os ártól.

Rattan bútorok

A rattan, vagy műrattan kerti bútorok most kétség kívül a legmenőbbek. Ez a legtöbbször az árukon is látszik, ráadásul a legtöbb inkább beszélgetősarok megoldású, ami a bulik alkalmával nagyon jó, viszont ebédekhez, grillpartikhoz egyáltalán nem használható.

Étkezésre is alkalmas szettet a Baumaxból lehet beszerezni, 49.990 Ft az asztal, amelyhez 19.990 Ft-ért lehet székeket vásárolni.
Aki soha nem akar a kertben enni, vagy teljesen jól elvan azzal, ha az ölében kell hogy tartsa a tányért grillkolbászozás közben, annak az Obiban a helye. Elég drágán, de olyan bútorokkal cicomázhatja ki a kertet, hogy a floridai kisnyugdíjasok is megirigyelhetnék. 249.990 Ft-ért nagyon kellemes beszélgetősarkot alakíthat ki, de 349.990 Ft-ért is vehet sarokülőgarnitúrát néhány rattan ülőkével.
Egyszerűbb kombinációkat, amelyben négy fotelben lehet körbeülni egy dohányzóasztalt már akár 79.990 Ft-ért is vásárolhat. Ezekből egyébként a Baumaxban is nagy a választék, de korántsem néznek ki annyira jól, mint az Obiban.  A lounge szett, ahogy a Tescoban hívják 59.990 Ft-ba kerül, ez egyébként jól is néz ki. Ennél olcsóbb csak az Auchan 58.990 Ft-os szettje, de ennyiért a Tescos tényleg jobban mutat a kertben.

Sörpadok

A fesztiválokról ismert megoldás, és egyre jobban kezd elterjedni a kertekben is. Nemcsak ronda, de veszélyes már az összeállítása is. Ugye mindenki látott már fesztiválon olyan jeleneteket, hogy a pad egyik oldalán békésen alszik valaki, a másik végén viszont felállnak az ott ülők, és szegény alvó hatalmasat esik a paddal együtt?  Vagy olyat, amikor valaki leül a pad szélére, és azonnal fel is borul? Na mostantól ilyet akár az ön bulijaiban is lehet csinálni.

A Baumaxban ez a megoldás 18.990 Ft, a nagyobb változat pedig 25.990 Ft. Az Obiban 19.900 Ft-ért lehet megvásárolni két méternél is nagyobb padot. Az Auchanban mindez 16.990 Ft-ba kerül, ugyanennyi a Tescban is, igaz ott a kisebb verzió kerül ennyibe.

Hintaágy

A gyerekek általában imádják a hintaágyat, rajtuk kívül azért elég kevesen szeretnek fekve hintázni egy kiadósat a vasárnapi ebéd után. Viszont ideális csak úgy kiülni a kertbe beszélgetni, borozni-sörözni, vagy akár olvasni.

A Bumaxban az egészen olcsó 16.490 Ft-os kategóriától a 79.990 Ft-os kategóriáig lehet hintaágyat vásárolni, igaz utóbbi 400 kg-ot is elbír és fejtámlája is van, valamint a hátát le lehet dönteni. Az Obiban eukaliptuszból készült, három személyes hintaágyat lehet vásárolni 69.990 Ft-ért, párnásat is vehet már 39.990 Ft-tól, de luxus hintaágyat is vásárolhat 199.990 Ft-ért. Az Auchanban nem ilyen nagy a szórás, ott 22.990 Ft-ért vehet hintaágyat, vagy 44.990 Ft-ért akár függőszéket is hazavihet, ami ránézésre jó móka, de a ki- és beszállás során lehetnek nehézségek.

Napozóágy

Ha nem fél a káros sugaraktól, akkor kertjében lehetősége van kifeküdni napozni. A plédre fekvés ideje lejárt, és ha nem az állítható támlás széken szeretne napozni, akkor elegánsabb napozóágyat venni. Aláírjuk, hogy némelyik modell leginkább egy feszített víztükrű medence mellett mutat jól, de a szőlőlugas is megteszi háttérnek.

A műanyag napozóágy a Tescoban a legolcsóbb, ott 8990 Ft-ba kerül. Dönthető támlájú napágyat az Auchanban lehet most 4990 Ft-ért venni, ugyanez az Obiban és a Baumaxban 5990 Ft.
Az eukaliptusz napozóágy az Auchanban 19.990 Ft, a Tescoban 26.990 Ft, a kényelmesebb változata pedig az Obiban vásárolható meg 39.990 Ft-ért. Rattan napozóágyat az Obi kínálatában láttunk, ami mellé már tényleg elkélne egy úszómedence, főleg, hogy ez 44.990 Ft-ba kerül.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek