Elhamarkodta a Tesco az online vásárlás beharangozását

A Tesco megtette az első lépést az online piacra lépéssel kapcsolatban, és meghirdette az előregisztrációt az online vásárlás eléréséhez. A harangok megkongatása azonban korai volt, mert az áruház honlapja jelenleg követhetetlen, és tele van ellentmondásokkal.

A cég Online bevásárlás oldala hirdeti a lehetőséget, mely szerint hamarosan otthonról is kényelmesen vásárolhatunk. Ugyanakkor a gyanútlan felhasználók kedve hamar elmehet ennek a vásárlási lehetőségnek az alaposabb tanulmányozásától. Az csupán kis probléma, hogy az oldal nyelve félig magyar, félig angol.

Azok, akik a Tesco kezdőoldalán futnak bele a regisztrációs felhívásba, könnyen boldogulnak. Ugyanakkor azok, akik a bevásárlás fülön találják szembe magukat a lehetőséggel, már akadályokba ütköznek. Egyrészt, mert az oldal tetején látható regisztrálásra felhívó link csak szlovák lakhellyel vehető igénybe (itt már működik a hipermarket online felülete).

stockfresh 1663237 older-woman-using-a-card-online sizeM
Stockfresh

Szintén szerencsétlen megoldás a szolgáltatás elérhetőségeinek ellenőrzése menüpont. Beírva egy óbudai irányítószámot a következő üzenettel találjuk magunkat szembe: „Örömmel tájékoztatjuk, hogy Online Bevásárlás szolgáltatásunk elérhető az Ön lakhelyén. A tesco.hu/bevasarlas oldalon akár azonnal meg is kezdheti bevásárlását, mi pedig a kívánt termékeket egészen otthonába szállítjuk.” Ez azonban nem igaz, hiszen jelenleg csupán előregisztrációra van lehetőség.

A kezdeti káosz ellenére hasznos információkat is szerezhetünk, például azt, hogy az üzletlánc kifejezetten rugalmas a megrendelés és a kiszállítás terén. A Tesco egy napon belül szállít, és a hagyományos délelőtti vagy délutáni kiszállítás helyett két órásra leszűkített idősávokból választhatjuk ki a legmegfelelőbbet. A rendelést a kiszállítás előtti napon, este 11 óráig módosíthatjuk.

A kiszállítás vevőbarát, hiszen például 10 kg cukor vásárlásakor nem nekünk kell a kaputól a spájzig felcipelni, a szállító megteszi helyettünk. A fizetési módok is kedvezőek, vásárolhatunk online fizetéssel, a kiszállításkor készpénzzel, vagy bankkártyával. Online fizetés esetében a végösszeget a kiszállítás napján vonják le.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek