A hólapát a megszűnő Bricostore sztárja

Pénteken a Tescót ellepték az olcsó játékokra éhes tömegek, az áruházlánc ugyanis 50 százalékkal olcsóbban adta a játékokat, mint egyébként. Talán ezen felbuzdulva hirdette meg az akciót szombatra az Interspar (bár ők csak 30 százalékkal kínálták olcsóbban a játékokat), valamint a Bricostore, ami kivonul Magyarországról, és nem akarja magával vinni az árukészletet.

Úgy látszik, míg az emberek a fél árért megmozdultak, a 30 százalék kedvezményre fel sem keltek, vagy a szentendrei kistérség lakói ellenállnak a műanyag játékok csábításának. Szombat délelőtt a megszokott mennyiségű ember vásárolt a Szentendre határában álló, kissé lepusztult Intersparban, az akciós sörnél többen tolongtak, mint a játékosztályon. Szó se róla, nem volt hatalmas a kínálat, főként a LEGO, a társasok, a játékkártyák és a kreatív elemek foglalták el a polcokat.

Itt ráadásul nem is utalványban adják vissza a pénzt, hanem egyszerűen levonják az eredeti árból a kedvezményt, így a vásárló sokkal jobban jár, és nincs rákényszerítve, hogy újra a Spar csoportnál költse el a pénzét. Mindegy, az akciók senkit sem érdekeltek.

Nem úgy a Bricostore-ban, ahol úgy pörgött a biznisz, hogy ha így ment volna az elmúlt években, akkor az áruházlánc nem akarna kivonulni az országból az év végén. Internetes oldalukon 30-70 százalékos kedvezményt ígértek az összes termékre, és ezzel együtt a bizalompont gyűjtést is megszüntették. Szomorúan vettük tudomásul, hogy bezár az áruház, de ki bírna ellenállni egy 70 százalékkal leárazott kályhának, vagy halas wc-deszkának? Már az is gyanús volt, hogy sem az áruház, sem a szomszédos Auchan parkolójában nem volt hely, és a körforgalom bedugult, aztán kiderült, hogy a dolog nem véletlen. A bevásárlókocsik elfogytak, a tömeg az áruház oldalán kígyózó sorban várta a bejutást – mindezt szombat délben, a családi ebéd helyett.

A biztonsági őrök arra figyeltek, hogy pont annyi embert engedjenek be, mint amennyi kijött, így bent csöppet sincs zsúfoltság, nem akartak úgy járni, mint pár éve a Möbelix. Mintha csak a hétvégi barkácsolásra készülnének a népek, sehol egy plafonig felpakolt kocsi. A polcok ettől függetlenül már szinte üresek, legalábbis néhány részlegen.

A karácsony láthatóan nem részegítette meg az embereket, a díszek alig fogytak, ellentétben a hólapátokkal, a festékekkel és a parkettákkal. Nagyon kapósak voltak a kertészeti részlegen található termékek, az már biztos, hogy jó pár lakásban megnőtt a növények száma, és a díszcserepekből sem maradt mutatóba egy darab se, csak egy 10000 forintos műanyag flamingó árválkodott a sarokban.

Jól fogyott az ajtó és a konyhabútor, a gáz- és vízszerelők viszont nem jöttek lázba az akciótól, és a szögeket sem kapkodták el. Ellentétben a barkácsgépekkel és szivattyúkkal.

Az is kiderült, hogy a benn lévők nagy része igazából nem is akart semmit venni, de úgy gondolták, ha már akció van, átsétálnak a szomszédos Auchanból. A dolgozók ezzel szemben kissé meggyötörtnek tűntek, és bár állításuk szerint jövő héten 50 százalékos árengedménnyel fogják árulni a maradékot, most úgy tűnt, hogy addigra feltehetően már nem lesz mit.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek