Készítsen arckrémet alig kétszáz forintból

Annyiféle arckrémet lehet már kapni a boltokban, hogy kiigazodni sem lehet közöttük. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb messziről sem látott természetes alapanyagokat, viszont annál többe kerülnek. Ha úgy dönt, ön se akar sok pénzt adni drága csomagolásokért és reklámszlogenekért, készítsen saját arckrémet magának. Segítünk: elkészítettük saját márkás arckrémünket dr. Torma Viktória vegyész segítségével.
 
  

50 g elkészítéséhez ezekre lesz szüksége

Konyhai mérleg, evőkanál, pipetta, botmixer, gyógyszertári tégely (a tároláshoz), hőálló edények (amikben összedolgozza a hozzávalókat), illetve 5 g olívaolaj, 2,5 g búzacsíraolaj, 2 g emulsan, 1 g cetilalkohol, 0,5 g optiphen, 5 g sheavaj, 2,5 g kókuszvaj, 1 g gyümölcspor, 32,5 g víz, 1 csepp tejsav és 32.5 g víz.

A krém két alkotóeleme a vizes és az olajos fázis.

Vizes fázis

Először el kell készíteni a vizes fázist, ami desztillált vízből és egy cseppnyi (pipettacsepp) tejsavból áll. Öntse egy edénybe a két összetevőt, majd vízgőzben (lehet mikróban is) melegítse fel. Amíg az melegszik, készítse el az olajos fázist.

Olajos fázis

Vegyen elő egy edényt, és először öntse bele az olajakat, majd a cetilalkoholt és az emulsánt. Tegye az olajos fázist a vizes fázis mellé a vízgőzbe, majd melegítse fel, végül hagyja hűlni.

Amikor mindkettő csaknem kihűlt, keverje össze a kézi mixerrel a vizes fázist az olajos fázissal. A végén adja hozzá az optiphent, és keverje még a mixerrel pár percig. Amikor a massza teljesen kihűlt, öntse ki a tégelybe. Az arckrém végleges állagát két-három nap alatt éri el.

Termék megnevezése Mennyiség (g)  – 50 g arckrémhez Ár (forint)
búzacsíraolaj 2,5 20
emulsan 2 30
olívaolaj 5 5
cetilalkohol 1 5
optiphen 0,5 20
sheavaj 5 80
kókuszvaj 2,5 5
tejsav egy csepp 10
desztillált víz 32,5 10 

Tetszik Önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen minket a Facebook Shopaholic oldalán is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra