no

Őszi turkálótrend: öltözzön katonának jóárasítva!

Miután megnéztük, hogy az üzletekben kaphatóak-e már az őszi szezon kulcsdarabjai, kíváncsiak voltunk arra is, mi a helyzet a turkálókkal. Megpróbáltunk utánajárni, hogy vannak-e olyan cuccok, amelyek teljesen megfelelnek az aktuális trendeknek, esetleg kis átalakítással simán verik is azokat a darabokat, amelyekért a fast fashion boltok több ezer forintot is elkérnek. Küldetésünk messze nem volt olyan sikeres, mint reméltük. A részletek a hajtás után!

Nem volt módunk bejárni az egész fővárost, ezért a Blaha Lujza tér környékén bóklásztunk, egy kilós turkáló kedvéért pedig tettünk egy kitérőt Budára is. Íme:

Giga Turi

Ebben az üzletben maximum csak a tipikus turkálószag az, ami emlékeztet arra, hogy egy igazi használtuha-üzletben járunk. Szellősen vannak kitéve a ruhadarabok, ami még nem lenne baj, de húsz felakasztott termékből talán jó, ha egy hordható, és nem kizárt, hogy még így is igényel egy kisebb átalakítást. Átmeneti kabát és blézer viszont van dögivel, átlagosan 3000 forintért tudja őket megvenni. Farmerből itt-ott van egy-két márkás darab, de időigényes mire ezeket megtalálja. Ha gyorsan és olcsón szeretne szupertrendin kinézni, nem ez lesz a kedvenc boltja, de azért pár kulcsdarabot, mondjuk bársony blézert, nőies zubbonyt és kobaltkék farmert itt jóárasítva megkaphat.

Cím: 1074 Budapest, Rákóczi út 60.

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 9.00-19.00, szombat: 10.00-18.00

Honlap: http://www.gigaturi.hu/

Háda

Már megint Háda! - sóhajtottam fel. Ez az a turkáló, ahova mindig nagy reményekkel indulunk, ám néha a legnagyobb csalódást okozza. Valószínű azért ez a nagy lelkesedés irányunkból, mert két-három éve még a legjobb turkálónak számított Budapesten. Persze még most is lehet kincseket találni, mondjuk egy, még az összes eredeti címkéjével rendelkező, csíkos maxiszoknya formájában. Egy gond van csak, a Hádában még mindig tombol a nyár, úgyhogy a miniszoknyákon, nyári ruhákon és felsőrészeken kívül sok minden nincsen, még átalakítható farmert sem találtunk. Hiába reménykedtünk abban, hogy esetleg rábukkanunk valamilyen flitteres, csipkés finomságra, nem jártunk szerencsével. Egyvalamit azért meg kell jegyezni, most minden féláron vihető.

Cím: 1074 Budapest, Rákóczi út 68.

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 9.00-19.00, szombat: 9.00-14.00

Honlap: http://www.hadakft.hu/

Cream Outlet

Az első ami feltűnt, hogy minden 750 forintba kerül. Kíváncsian vártuk, hogy tényleg így van-e. Találtunk is pár egészen jó felsőt, de nem értettük, hogyha minden 750 forint, akkor az árcédulán miért ezer forint feletti összeg szerepel. Igaz, egy jó pontot ér, hogy itt is szín és fazon szerint válogatták szét a ruhákat. Bizarr hangulatot adott az egésznek, hogy az apró üzletben tolongtak az idősebb hölgyek, bár valamilyen elképesztően gagyi techno szólt. A felhozatal itt is elég gyér volt, de aki szereti a military stílust, az kedvére válogathat pólók és gatyák közül. Még terepmintás cicanadrágot is találtunk, ha esetleg erre fájna valakinek a foga, a cédula szerint 1299 forintért.  Ha pedig kellően kreatívak vagyunk, az 1400 forintos kobaltkék ingből is biztosan ki tudunk hozni egy divatos blúzt.

Cím: 1081 Budapest, Rákóczi út 61.

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 9.30-20.00, szombat: 9.00-16.00

Honlap: http://www.creamhasznaltruha.hu/

Renoválás

Az nem kérdés, hogy a Renoválás egy jó lelőhelye a használt kincseknek. Elsőre kicsit zsúfoltnak tűnik, de itt még tényleg el lehet verni jó sok pénzt márkás (sőt, jó esetben címkés) darabokra. Ez az üzlet tényleg veri az összeset, legyen szó ruháról, cipőről, gyerekcuccról vagy kiegészítőről. Körülbelül húsz perc alatt összerakható bármilyen szett, és nem kizárt, hogy a kiválasztott dolgok nagy része teljesen új. Szerencsére ide már megérkezett az őszi kollekció, van rózsaszín Hello Kittys esőkabát négyezer forint körül, és Ed Hardy, Diesel és Jigsaw farmerek ezernyolcszáz-háromezer forintért. Az abszolút kedvencek azonban a Chanel-szerű blézerek, amelyek most csak 500 forintba kerülnek, és pár szegeccsel igazi Zara-hasonmássá alakíthatók.

Cím: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 8.

Nyitva tartás: hétfő-péntek: 11.00-19.30, szombat: 10.00-16.00

Honlap: http://www.renovalasbolt.hu/

Bónusz: Margit körút

Azért néztünk be ide, mert emlékeink szerint pár hónappal ezelőtt még a Maggie's bérelte ezt az üzlethelységet. Tévedtünk. Az eladók borzasztóan unják, hogy néha oda-oda kell bökniük pár szót a vásárlónak, aki ettől roppant kényelmetlenül érzi magát. Igaz, ennyiért máshol nem biztos, hogy meg tudná venni a gyereknek a pulóvert, vagy magának a télikabátot, mivel most a ruhát kilósan mérik és hétszáz forintba kerül. A választék nem kifejezetten fiatalos, elvétve akad egy-egy viselhető darab, és nagyon résen kell lenni ezek megtalálásában. Amiből viszont rengeteg van: porcelánbaba, bohóc és horgolt csipketerítők. Nem baj, így is rábukkantunk egy tyúklábmintás blúzra, ami teljesen megfelel a szezon trendjének; pár zöld katonai kabátot is felfedeztünk, sőt, egy nadrágkosztümöt is, amit néhány gyönggyel könnyen fel lehet dobni. Ha pedig nagyon bátrak vagyunk, akkor a galériában látható nagyméretű borvörös, csíkos nadrággal hódolhatunk a pizsamatrendnek. Van hozzá pár mohazöld blézer is.

Térkép a könnyebb tájékozódás kedvéért:


Őszi turkálótrend - 2012. nagyobb térképen való megjelenítése

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek