Outletvadászat Pest megyében avagy a remény hal meg utoljára

Mivel az első outlet plázaként meghirdetett Grand Fashion Outlet továbbra sem nyitotta meg kapuit, a Premier Outletet pedig már kicsit unjuk, kíváncsiak voltunk, hogy a főváros környékén hol lehet jóárasított ruhákat kapni, ha éppen nincs a szezonális akciódömping.

A való világ

Nagy reményekkel indultunk neki a túrának, bár az elég gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy az igazán jó outletek már bezártak, bár sokan még mindig emlegetik a már jó néhány éve megszűnt helyeket. A Fény utcai piacon lévő főleg amerikai cuccokat kínáló bolt tulajdonost váltott, majd lehúzta a rolót - pedig Pest összes Abercrombie és GAP rajongója odajárt, a deszkás cuccokban erős Speed Limit is jobblétre szenderült, és már a Triumph outlet sem a régi.

146494419
Gail Oskin

Összegyűjtöttük hát, hová is érdemes menni, és elindultunk Szentendére a Mini Outletbe. A cég nem hazudott, az outlet tényleg kicsi, és főleg nagykereskedőket szolgálnak ki, akik zsákban veszik a ruhát, nem úgy mint mi. A boltban a bugyitól a gyűrűkig és a ruháktól a cipőig minden kapható, a termékek egy része a Bershka és a Stradivarius vonalról jön, de MEXX és Tommy Hilfiger cuccokra is rá lehet lelni. Az árak barátiak, bár ha nem lenne a vacak áfa persze sokkal jobban járnánk, 700-8000 forintig terjednek. Az őszi termékek a héten érkeznek, most még leginkább trikókat és lenge ruhákat lehetett kapni. A férfiaknak meglehetősen kevés terep jut, de az ingekben és nadrágokban jó a felhozatal - igaz a vékonyabbak ne itt vadásszanak maguknak - legalábbis rendszeresen itt vásárló ismerősök szerint. Cipőket nem itt érdemes vadászni, de kiegészítőkben hatalmas a választék, karkötőtől a láncokig 1200 Ft egységesen minden. Na meg az áfa.

Ezek után a legendás Diffusione Tessile-t támadtuk meg, pontosan a világ túlfelén, Szigetszenmiklóson. A hatalmas üzlet a Max Mara korábbi kollekcióit kínálja, potom pénzért. Gondoltuk mi. Az M0-s mellett található boltban aztán leesett az állunk, persze ne vegyünk minőséget, ha nem telik rá. Tavaly még jó áron lehetett vásárolni, de idén az árak elszálltak. Egy koktélruhát 120000 forintért vehettünk volna, a cipők 20000-től kezdődtek, a bőrtáskák szintén hasonló árban mozognak, de egy nagyobb darab akár 40000 forint is lehet. Az anyagok minősége tényleg jó, és ha üzletasszonyosban járnánk, biztos ide jönnék, de így maximum akciós napszemüveget vagy 4000 forintos sálakat és öveket vásárolhattunk volna, és 3000 forintért harisnyát.

Megkeményítettük a szívünket, és a GAS felé vettük az irányt. Azaz csak vettük volna, mert a XI. kerületi kis- és nagykereskedés minket érdeklő része június elején bezárt, csakúgy mint a Szigetszentmiklósi másik olasz outlet. Így marad a kihalt Premier Outlet, vagy a sokak által istenített Parndorf.

Virtuális vásárlás

A szerény siker után úgy döntöttünk, megnézzük, jobb-e a felhozatal, ha az interneten próbálkozunk. Ha a keresőbe bepötyögjük a megfelelő keresőszavakat, mondjuk outlet, webshop vagy márkás ruházat, akkor mindenképpen úgy tűnik, hogy jobb helyzetben van, aki inkább a saját otthona kényelméből intézi el az akciós vásárlást.

Az Outlet Webstore oldalán például bizonyos termékeknél lehet alkudozni, mondjuk egy fekete Triumph melltartóra. Bizonyos honlapokon egyaránt vannak új, akciós és outlet címszó alatt futott termékek is, lásd Offline Webshop, ahol főként a deszkás öltözékek kedvelői találhatják meg a számításukat.  Ha az öltözködés mellett pár sporteszközt is szeretnénk jutányosan beszerezni, akkor a Sportoutlet oldalán érdemes körülnézni. Ha mgési csak a ruhák érdekelnek, akkor az Outlet Expert kínálatát is végigböngészhetjük.

A nőiesebb holmikért viszont irány a Fashion Brands, itt a kezdőlap szerint olyan márkákkal találkozhatunk, mint a Versace, a Guess és társaik. Itt kell megemlékezni a Brands.hu és a Fashion Days oldalról is. Sajnos akárhányszor próbáltunk valami jó darabot jutányos áron megszerezni az utóbbi oldalon, pár órával az akció meghirdetése után az ár/érték arányban igazán kedvező cuccokat már mind elkapkodták. Naja, aki korán kel, aranyat lel.

web

Az Outlet House-nál nincsenek pár napig tartó, márkánkénti akciók, viszont vannak Inditex-termékek, igaz, nem túl sok, egy áruból alig van egy-két darab. A PlatineBlue-nál szintén megtalálható a Stradivarius, Bershka olyan márkák mellett, mint például az F&F, a Mango és Pimkie és még sokan mások. Az oldal designja ugyan messze nem tökéletes, de legalább informatív és kívánságlista is van.

Kihagytunk valamit? Tud egy jó outletet vidéken vagy pesten? Írja meg nekünk!

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek