22 forintért már lehet biztonságos egészségügyi betétje

Sokszor előfordul, hogy a hipermarketek/drogériák saját márkás termékei messze túlszárnyalják a drágább kategóriás cuccokat, ezért is döntöttünk úgy, hogy folytatjuk a menstruációs betétek tesztjét azokkal a termékekkel, amelyek kimaradtak az előző cikkből, ráadásul egy teljesen noname, ám gyanúsan olcsó, százhatvan forintos kínai terméket is bevettünk a csapatba. Az gyorsan kiderült, hogy technikailag, érintésre és árban az olcsóbb versenyzők egyaránt verik a nagy nevek drága termékeit, és hogy nincsen olyan saját márkás egészségügyi betét, amelyik ne tartalmazna folyadékelcsurgást akadályozó peremet. A tesztnél minden betéthez 1 cl málnaszörpöt használtunk.

Bár nem egészségügyi betét, de +1 versenyzőként a tesztbe bekerült egy saját márkás applikátoros tampon is, mert még nem találkoztunk vele, és kíváncsiak voltunk, mit tud.

Jessa normál, Jessa aloe vera (dm), 16 db

Elsőre ránézésre nagyon vékonyka a betét, viszont szép, gusztusos, fehér-lila a csomagolása, amire fel van ragasztva a zárószalag. Nagyon jól tapad, és szerencsére nem önmagára. Kellemes, bőrbarát az anyaga, jó pamutos hatással. Kicsit lassan, de azért beszívta a málnaszörpöt, bár a perem nem akadályozta meg abban, hogy ne folyjon át a folyadék a szárnyakra. Túl sokat nem bír, visszaengedte a szörpöt, ezért sportoláshoz nem ajánlott a használata, és éjszakára is csak annak való, aki mozdulatlanul szunyál reggelig. A formája viszont nagyon klassz, jól felveszi a test alakját. A másik dm saját márkás terméke a Jessa aloe verával, valamivel jobb mint az előző: nagyon egyszerű kinyitni a csomagolását, jól tapad, tehát nem mozdul el, és rendes, megszokott betét formája van. Állítólag aloe verás, bár arra nem jöttünk rá, hogy ez miben nyilvánul meg. Ebben is 16 darab van, ahogyan a normál változatban is.

Facelle (Rossmann), 16 db

Ez is nagyon vékony, talán még vékonyabb, mint a dm saját márkásai, azoknál viszont jobban tapad. Nagyon finom ibolyaillata van, és minden betét csomagolásán van visszazáró szalag. Egész gyorsan felszívta a málnaszörpöt, de vissza is engedett belőle, ezért sűrűn kell cserélni, ami nem a leggazdaságosabb. Az ár/érték arányon azért javíthat, hogy ez egy sokoldalú termék, felhasználásig illatosítóként is remekül lehet használni a ruhák között.

Siempre (Lidl), 20 db

A zacskó felbontása szuper egyszerű a tetején található perforáció révén (tehát ahogy a nagy márkáknál is), és nem kell összetépni/szétszaggatni, mint az eddig próbáltakat. A betét viszont nem tapad rendesen, emiatt van rá esély, hogy elcsúszik használat közben. Pamutos az anyaga, de azért ezen már érződik némi műanyagl is. Nagyon gyorsan beszívta a folyadékot, és a pereme azt is megakadályozta, hogy oldalra kicsurogjon. Egészen kicsit azért ez is visszaengedi a folyadékot, de ezt ezek után elnézzük neki. Itt sem értjük pontosan, hogy miért szerepel az avokádó- és aloe vera-felirat, mert illata egyáltalán nincs – ami egyébként nem hátrány.

All About Body (Tesco saját márkás) 20db

Hasonlóan a Siempre csomagolásához, ezt is egyszerű felbontani egy perforációnak köszönhetően (bár nekünk a Siempre sokkal jobban bejött). Nagyon tetszett a tesztelőknek, hogy végre egy olyan csomagolású betét került a kezük ügyébe, amin  nincsen felesleges cicoma. Itt azonban véget is ért minden pozitívuma: tapadni nem nagyon tapad, az anyaga nagyon érdes tapintású, és köze sincs a pamutos érzéshez. Ráadásul, perem ide vagy oda, simán átereszti a folyadékot, amiből  ezáltal a szárnyakra is kerül, és ez nem szerencsés…

Softino pillangós (Lidl), 10 db

Ez is elég vékony betét, és óvatosan kell a védőszalagokat eltávolítani, mert könnyen összeragad saját magával. Érintésre nagyon hasonlít az Always betétekhez. Nagyon jól beszívta a folyadékot, és szépen egyenletesen el is oszlott benne minden. A védőperemnek köszönhetően nem folyt ki a szörp a szárnyakhoz; ez óriási előny. Az egyszerűbb csomagolású Softinóban szintén 10 darab található, és a szép, színes pillangók hiánya ellenére nekünk ez sokkal jobban bejött! Nagyon egyszerű kinyitni a zacskót, jobban tapad, mint a lepkés tesó, és nincs is annyira megnyomva a betét mintája, ettől eltekintve viszont a két betét teljesen ugyanazt tudja.

A kínai ismeretlen: Be Impulsive, 10 darab

Ezt a Kínából származó betétet nagyon könnyű kinyitni, úgy kell megpucolni mint a banánt. Más miatt is nagyon ötletes a csomagolása: kinyitott állapotban a betétek teteje szabadon áll ki a zacskóból, így nagyon egyszerű hozzájuk férni. Sajnos azonban a betétek elég vastagnak tűnnek, de optimistán ezt úgy értelmeztük, biztos nagyon jó nedvszívó is. Sajnos érintésre már beugrottak kilencvenes évekbeli ultragagyi betétek. A csomagolása alapján nagyon ígéretesnek tűnt, de csalódnunk kellett. Ha bedőlne a csomagolásnak, ne tegye: a bugyi és a nadrág fogja helyette felszívni a folyadékot, mert ez a betét alkalmatlan erre a feladatra. Sajnos ezáltal a szárnyak is tök fölösleges szerepet töltenek be.

+ 1 Facelle applikátoros tampon (Rossmann saját márkás), 16 db

Borzasztó kíváncsian vártuk, hogy miképp fog teljesíteni a Rossman saját márkása, mert sajnos a kínálat még elég kicsi az applikátoros tamponokból hazánkban. Reméltük, hogy jó tapasztalataink lesznek ezzel a termékkel, annak ellenére, hogy jóval olcsóbb, mint az o.b.

Szimpátiánk beigazolódott, nagyon gyorsan magába szívott minden folyadékot, és a pohárból kivéve alig engedett belőle vissza. Így lett a betétteszt legnagyobb tanulsága, hogy megtaláltuk az ideális tampont.

Egészségügyi betét Darab/csomag  Ár (Ft/csomag)  Ár (Ft/darab)  Minőség (1-5)
jessa aloe verával (dm) 16 449 28,0625 2
jessa (dm) 16 449 28,0625 3
facelle (rossmann) 16 435 27,1875 3
Siempre (Lidl) 20 439 21,95 5
Softino (Lidl) 10 219 21,9 4
Softino pillangós (Lidl) 10 219 21,9 3
all about body (Tesco) 20 299 14,95 1
be impulsive (kínai) 10 160 16 0

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon !

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek