no

Készítsen naptejet ötszáz forintból!

Négyszázhatvan forintból és körülbelül harminc perc ráfordítással lehet elkészíteni a házi naptejet – ami egy húsz faktoros napvédőkrémnek felel meg. Nézze meg a videónkat!

kremfoto

A Creativiky műhelyében jártunk, hogy megtanuljunk naptejet készíteni, és megmutathassuk önnek is. Az elkészült krémeket a Shopaholic Facebook oldalán hamarosan kisorsoljuk!

Szappankészítésben már profik vagyunk, most azt tanultuk meg, hogyan kell házilag napvédőkrémet előállítani. Sokkal egyszerűbben, mint gondoltuk! A folyamat tényleg nagyon szimpla, és egyáltalán nem időigényes: csaknem száz gramm kencét harminc perc alatt készítettünk el (és ebből körülbelül tíz perc volt, mire a forró massza langyosra hűlt). A kész krém egy húszas faktorú naptejnek felel meg.

Az olajokat akár a bioboltokban is beszerezhetjük, méhviaszt a neten vagy a méhészboltban érdemes keresni, cink-oxidot pedig vagy gyógyszertárban, vagy szintén a neten érdemes beszerezni.

Hozzávaló Mennyiség Ár/forint
Mandulaolaj 15 ml 103
Napraforgóolaj 15 ml 5
Sheavaj 15 g 124
Méhviasz 15 g 95
Repceolaj 15 ml 50
Cink-oxid 10 g 85
Összesen   462

És íme, ennyire egyszerű elkészíteni:

A legelső dolog: mérje ki a zsiradékokat, és vízgőz felett melegítse fel őket (ez azért fontos, hogy a szilárdabb összetevők is elegyedni tudjanak a többivel). Majd adja hozzá a cink-oxidot, kevergesse, míg langyos nem lesz a krém, és kész, ennyi: már öntheti is ki egy száz grammos tégelybe.

Olcsó és természetes

Sajnos a piacon kapható naptejek nem értek el kifejezetten jó eredményeket a naptejteszten, és a legtöbb még csak nem is olcsó. Ebben a házi kencében viszont nincsen semmilyen mesterséges anyag vagy színezék, és egészen elfogadható az ára is.

Tipp:

Ahogy minden más napozószernél, ennél is érvényes, hogy tíz-tizenöt perccel azelőtt kenje be magát, hogy kifeküdne napozni: a fényvédőknek így van idejük kifejteni a hatásukat, ennyi idő kell nekik, hogy beindítsák a bőrben a védekező reakciókat.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra