Megdöbbentő végeredmény: a jó esernyő drága!

A prognózis szerint egész júniusban olyan szeszélyes lesz az időjárás, mint eddig volt, ezért nem árt felkészülni az esősebb napokra is. Körülnéztünk, hol lehet venni jó áron esernyőt.

Az eredeti tervek szerint az esőkabát-kínálatot is szerettük volna felmérni, de nem jártunk szerencsével, és meglepetésünkre esernyőt is csak kevés helyen találtunk. Pedig azt hittük, hogy könnyű dolgunk lesz, mert azok a cégek amelyek fiataloknak/középkorúaknak gyártanak ruhákat és kiegészítőket, nyilván készülnek ilyesmikkel is. Sajnos nem, akik meg igen, azok eléggé egysíkúan gondolkodnak.

Jó áron minőségit

A fast fashion boltok közül egyértelműen a Mango teljesített a legjobban, itt több sornyi esernyő sorakozott a pénztár mellett, és a választék nagyjából megfelelt annak, amit a cég hivatalos honlapján is találtunk. A divatüzletek közül a Marks&Spencerbe érdemes betérni. Nem, itt nemcsak az idősebb korosztálynak való ruhák vannak, esernyőben igen erősek. És itt nemcsak minta-, és fazonválasztékra gondolunk, hanem a minőségre is. Egy korábbi összeállításban már szerepelt szerkesztőségünk egyik tagjának esernyője, egy piros alapon fehér pöttyös darab. Kolléganőnk, aki nem éppen a pozitív gondolkodás híve, már majdnem öt éve hordja magával ezt az esernyőt mindennap, és eddig nem érkezett panasz.

Haladunk a korral

Tegyük hozzá, esernyőt venni korántsem egyszerű feladat, hiszen megbízható, strapabíró darabra vágyunk, ugyanakkor a napszemüveghez hasonlóan ez is olyan kiegészítő, amit könnyen elhagy az ember, így nem akar sokat költeni rá. Ha mégsem hirtelen felindulásból akarunk választani, érdemes szaküzletet felkeresni (pl. Samsonite márkabolt, Reálszisztéma Menedzser Shop), mert itt nagyon segítőkészek, szakszerűen elmagyarázzák, hogy mi miért jó és hogyan működik. Így tudtuk meg azt is, hogy mennyire elszállt felettünk az idő, ugyanis már vannak teljesen automata esernyők is, amelyek nemcsak kinyílnak egy gombnyomásra, hanem össze is csukják magukat.

Színes esernyő borús napokra

Bár tavaszra és a nyárra elvileg színesebb, vidámabb esernyőkkel készülnek a cégek, mi nem igazán tapasztaltunk ilyen trendet. Így nagyon örültünk, amikor a Humanicban végre rábukkantunk a Benetton esernyőire, amelyek a szivárvány minden színében pompáztak, és még az ultradivatos rikító sárga is megjelent a palettán. Emellett még a Tesco által forgalmazott esernyők tetszettek, ezek mind színben mind pedig árban egészen jók.

Menő vagy ciki a Playboy-nyuszis ernyő?

Körülnéztünk egy kicsit az interneten is, hogy létezik-e egyáltalán olyan vagy hasonló esernyő mint amilyenről álmodozunk és találtunk pár jesszusom-de-gyönyörű-azonnal-meg-kell-vennem darabot, na meg egészen hátborzongatót is. A Playboy cuccokat forgalmazó oldalon például potom hatezer forintért lehet venni fekete alapon fehér nyuszis esernyőt, döntsék el önök, hogy ez az előbbi két halmazból melyikbe tartozik.

Az igazán lenyűgöző darabokat nem hazai oldalakon találtuk

Nem túl meglepő módon az angolok járnak több lépéssel előttünk az esernyőbizniszben. Az umbrellaheaven.com oldalán igazán csúcs modelleket találni négyezer forint körül, ami nem lenne rossz, csak hát a szállítási költség, ugye... Azért íme, a kedvenceink: a szíves 17,95 fontért (6761 forint) és a pöttyösek 9,98 fontért (3759 forint).

Fejlődnek az eladók

Nem kifejezetten kedveljük mikor besétálunk egy üzletbe és az eladó ránk akaszkodik mint egy kullancs. Szerencsére a mustrán kevés helyen éreztük magunkat emiatt kellemetlenül és örömmel nyugtáztuk, hogy jó irányba fejlődnek a boltok eladói. Már amelyik... A Mangóban ránk se bagóztak, de ezt már megszoktuk és így szeretjük, a H&M-ben hasonló volt a helyzet és a Marks and Spencerben is, bár utóbbiban szoktak eladók sétálgatni az üzletben. A Vögelében azon kívül, hogy egy kedves lány akciós kupont osztogatott, eladót csak a pénztárnál láttunk. A Samsonite üzletében ért minket a legnagyobb meglepetés, amikor már a harmadik esernyőt nyitottuk ki, fotózkodtunk vele és az eladó lány még mindig kedvesen és segítőkészen mosolygott ránk. Óriási bónusz pont jár nekik! A Samsonite termékeket is forgalmazó Reálszisztéma Menedzser Shop-ban szintén segítőkész volt az eladó, de ő mosolyogni nem tudott, és láthatóan nem örült, mikor vásárlás nélkül hagytuk el az üzletet. A Claire's boltjában mindig kedvesek és informatívak a lányok , de ha nem kérünk a segítségükből arrébb állnak. A Guess márkaboltjában három nagyon trendi maca pózolt. Kettő próbálta kialakítani az üzlet új dizájnját az akkor érkezett áruval (ők elég ellenségesek voltak), de a harmadik lánnyal, aki a legszimpatikusabb volt, kedélyesen elbeszélgettünk.  A Humanicban szintén megalázó volt a helyzet: az eladó odajött, megkérdezte, hogy segíthet-e. és aztán nem tágított akkor sem, amikor közöltük vele, hogy köszönjük, nem.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek