A Salvequick fölényesen verte a többi ragtapaszt

Ma már nemcsak gyógyszertárban lehet ragtapaszt kapni. Vásárolhatunk a trafikban, a szupermarketekben, a hiperekben, sőt, akár benzinkutakon is. Természetesen más és más áron. Jó, ha tudjuk, melyik tapasz mire való, melyik a jobb, de olcsóbb. Ehhez nyújtunk a magunk módján segítséget. Körülnéztünk, hogy nyárra felkészülhessen, és előre megvehesse az ön és családja számára a lehető legmegfelelőbb sebtapaszt.

Minthogy előre nem tudunk mindenre felkészülni, üdülésre célszerű általános célú tapaszt magunkkal vinni. Lehetőleg olyat, ami vízálló, és a doboz különböző méretű tapaszokat tartalmaz. Így talán nem kényszerülünk arra, hogy idegen városban vagy országban kelljen beszerezni.

Tesco, 429 forint

A vízálló tescós nem göndörödik, nem kunkorodik, és remekül rásimult az ujjamra. Egész nap meg sem mozdult, és nem akadályozta a kezem a mozgásban. Másnap reggel zuhanyozás közben viszont úgy csúszott le az ujjamról, mint egy túlméretezett karikagyűrű. Kár érte…

A dobozban 40(!) darab sebtapasz található, ami azt jelenti, hogy egy tapasz 10,7 forintra jön ki.

dm saját márkás ragtapasz, 299 forint

A múltkori első helyen végzett hideggyantájuk után kíváncsian vártuk, hogy ragtapasz terén hogy áll a német cég.

Sajnos már a védőréteg lebontása után látszódott, hogy nem ez lesz a legjobb, de azért még bizakodtam. Nyúlós az anyaga, de ez nem jelenti azt, hogy rugalmas is! Visszakunkorodik a vége, ami nehezebbé teszi a felvitelét. Használat közben feljött a ragasztó (szintén felkunkorodott), ami annyit jelent, hogy az első adandó alkalommal bele is ragadt a kardigánomba, és félig le is rántotta az ujjamról.

A dobozban 20 darab ragtapasz található, amiket jobb, ha ott is hagy! 14,95 forintba kerül egy tapasz.

Salvequick Aqua Resist, 549 forint

Első ránézésre azt gondolná az ember, hogy na igen, ez a régi, jól bevált hagyományos testszínű ragtapasz. Pedig nem! Olyan, mintha csillámporral szórták volna be a felületét, és fényben nagyon szép fénye van (férfiaknak emiatt nem különösebben ajánlom)!

Nagyon jól nyúlik, rugalmas, és nem engedi át a vizet. Olyannyira nem, hogy könnyen be is párásodik alatta a bőr. Sőt, ez az a tapasz, ami annyira ráragad a bőrre, hogy miután a seb begyógyult, még mindig ott van. Bombával sem lehet lerobbantani, és simán versenybe tudna szállni egy hideggyantával is! Sajnos emiatt a ragacs is ott díszeleg általában a sebtapasz helyén, amit szintén csak nagy erőfeszítések árán lehet eltüntetni.

28 darabos a kiszerelés, 19,60 ami forintba kerül. Csak ajánlani tudom.

Salvequick Transparent, 529 forint

Ez a Salvequick is hasonlóan jó, mint az előző, ráadásul áttetsző, ami előnyt szokott jelenteni! Ezen is megcsillanak apró csillámok a fényben, egy dolgot viszont nem értek ezekben a sebtapaszokban: miért jó, hogy átlátszó, ha a közepén jól kivehetően ott díszeleg a testszínű anyag, ami a sebet védi? Ennek sem kunkorodnak be a végei, tényleg nem engedi át a vizet, jól nyújtható és rugalmas is. Könnyebben lejön, mint a tesója!

Meglepő módon ebben a dobozban csak 20 tapasz található, így 26,45 forintra jön ki egy darab, ami nem éppen olcsó.

Hansaplast Universal, 529 forint

Ez a tapasz ragadt a legjobban a bőrhöz a mustrázottak közül, sajnos emiatt vesztett a rugalmasságából is, és nem is annyira nyúlik. Nem pöndörödik be a vége a védőpapír eltávolítása után. Kicsit gumis és enyhén recés érzetet kelt a tapasz külső borítása. Levételekor egyáltalán nem hagyott semmilyen kellemetlen, ragacsos nyomot, bár szőrös bőrfelületről ennek is fájdalmas lehet a leszedése. Jó kis termék és valóban vízálló.

Ebben a dobozban is 20 darab sebtapsz található, tehát az előzővel megegyezik a fajlagos ára is: 26,45 forint.

Hansaplast Aqua Protect, 849 forint

Az első olyan ragtapasz, melynél a védőfólia nem középen van, hanem közel a széléhez. Ez azért nagyon ötletes megoldás, mert ennek az egyébként klassz sebtapasznak a végei sajnos hihetetlen módon kunkorodnak, viszont ha először a nagyobb méretű védőpapírt távolítja el, simán megbírkózhat a felrakásával egy kézzel is könnyedén. (De vigyázzon, mert van rá esély, hogy felhelyezés közben magához tapad!) Teljes mértékben vízálló, viszont sajnos ragasztónyomot hagy a bőrfelületen. A kétféle tapasz méretét tekintve tökéletesek tűnik a feltörött sarok beragasztására. Eléggé rugalmas, jól rásimul a bőrre de nem engedi a bőrt lélegezni! Ettől a tapasztól biztosan nem fog megválni a strandon sem!

20 darab Hansaplast van a dobozban, amiből 42,45 forint egy darab.

Igen csalogató a gyerekek számára csomagolt tapasz doboza. Ne hagyja magát becsapni, és ne engedjen a kisfia/kislánya unszolásának. Nem a dobozon látható figura biztosítja gyermeke számára a higiéniát. Hiába díszeleg rajta G.I. Joe, Hello Kitty vagy bármilyen más mesefigura, ha egyszer a tapasz például kisebb a kelleténél. Inkább adja oda a gyereknek játszani (hadd kezelje le vele a Barbie babát vagy a mackót), és olyan gyógyeszközt alkalmazzon, ami hatékon. Persze azt is megteheti, hogy a bevált tapaszra ráragasztja a figurásat, de ez tökéletes pénzkidobás!

Hello Kitty, 849 forint

Nagyon kedves csomagolása van, legalábbis annak, aki odáig van a talpig rózsaszínbe öltöztetett cicusért. A dobozán fel van tüntetve többek között az is, hogy vízálló és rugalmas, ami számomra a két legfontosabb szempont. Alig bírtam kivárni, mi lesz az eredmény!

Rossz hírem van: ez az egyik legdrágább és legrosszabb sebtapasz a teszteltek kötül. Nem bírt ki még három órát sem! Egy gyors bevásárlás előtt csavartam az ujjamra, a hiperből hazaérve a kézmosás meg is adta neki az utolsó löketet ahhoz, hogy lecsússzon.

Összesen 14 (!) darab tapasz található a dobozban, szóval nem valami gazdaságos. Egy cicás sebtapasz,  60,64 (!) forint.

Dísznek és gyermeke szórakoztatására ideális, vagy ha villogni szeretne Kittyvel...

Heroes, 669 forint

Elképesztően profi a csomagolása, már csak azért is, mert a hátoldalára rá van írva, hogy Hősönként 5 tapasz, 4 hős". Ez biztosan lázba hozza azt, aki ért hozzá, nekem egy kicsit agresszívnek tűnnek a motívumok. Eléggé kunkorodik a vége a védőszalagok eltávolításakor, gyerek aligha tudná rendesen feltekerni az ujjára. Egyáltalán nem rugalmas, viszont a vizet sem bírja. Még annyira sem, mint Kittyke.

A doboz lehetne kisebb is, ugyanis akkora, mint egy zseb-puzzledoboz, és csak 20 darab ragtapasz van benne. Nem valami gazdaságos a kiszerelése. Ha sehogy sem tudja ráimádkozni gyermekére a hagyományos tapaszt, beszélje meg vele, hogy a tetejére hősöket tesznek, így talán még tartósabb is lesz a kötés.

33,45 forintba kerül egy ragtapasz, döntse el ön, hogy megér-e ennyit!

  ár db/forint minőség
Tescós ragtapasz 429 10,7 Vész esetén tökéletes, egy napot simán kibír, és nem engedi át a vizet!
dm ragtapasz 299 14,95 Nem egy drága ragtapasz, de még így sem vennénk meg, mert nem jó a minősége.
Salvequick Aqua Resist 549 19,6 Nagyon jó sebtapasz, és az sem mellékes, hogy a mezőny elején szerepel az ára miatt is!
Salvequick Transparent 529 26,45 Szintén egy jó termék, és még az ára is elfogadható. Aki jobban szereti az átlátszó tapaszt, ezt vegye.
Hansaplast Universal 529 26,45 Ez két dologban tér el az előzőtől: testszínű és négy típusú ragtapasz található benne (az előzőben három).
Heroes 669 33,45 Drága is és használhatatlan is!
Hansaplast Aqua Protect 849 42,45 Nyáron sajnos áldozni kell ilyen jellegű ragtapaszra, mert a feltört sarkakra ideális választás!
Hello Kitty 849 60,64 Díszelegni jó vele, de elképesztően drága, és ezért az árért többet vártunk volna!

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek