no

Mennyiért lehet idén síruhát venni?

Aki úgy dönt, hogy idén bérlés vagy kölcsönkérés helyett beruház egy saját síruhába, jól tette, ha megvárta a leárazásokat. A Hervis, az Intersport, a Decathlon és a Heavy Tools hazai kínálatát mértük fel, bónusz: 400 ezerért már kapható napelemes dizájner-síkabát is.

Négy sportboltban néztük meg, hogy mlyen a kínálat: sajnos túl sok extrával nem találkoztunk, és az árak is az egekben vannak még így is,  hogy beindultak az akciók.

Hervis: 20-50 százalékos leárazással se érdekel senkit

„A főnököm minden héten az orrom alá dugja a tavalyi statisztikát, hogy lássam mennyi volt az eladás tavaly és mennyi most. Állandóan át kell rendeznünk az árut egyik helyről a másikra, hátha így majd beindul a vásárlás. Hiába mondom neki, hogy nem ezen múlik, hajthatatlan. Még az sem segít az eladás felturbózásában, hogy most vannak a leárazások. Senki nem vesz semmit, de főleg nem sícuccokat. November óta a legjobb forgalmat a kiegészítőkkel sapka, sál, kesztyű és gyerekruhákkal értük el. Az emberek úgy gondolják, hogy nekik megfelel a régi síruhájuk is, de a gyereknek muszáj újat venni, mert kinövi a régit."

Pedig a Hervis mindent bevet, hogy jó forgalmat generáljon. Az üzleteiben decemberben, még olyan hitelt is fel lehetett venni kétmillió forintig, amelyhez nem volt szükséges bemutatni munkáltatói igazolást. De ez sem segített a bevétel növelésén. Talán a csiricsáré kínálat az, ami távol tartotta a vásárlókat.

A Mammutban lévő Hervis kínálata hatalmasnak tűnik síruha terén, de sajnos hamar kiderül, hogy jót megfizethető áron nem árulnak, vagy épp nincsen belőle méret. Egy átlagos alkatú lányra (170/58) próbáltunk egyszínű, viselhető fazonú ruhát találni, reménytelenül. Amelyik nadrág megfelelt volna színben, az méretben nem volt, és bár kicsivel nagyobb a választék a kabátok között, a modell szerint hordhatatlanok, mert azokban leginkább egy arapapagájra hasonlít az ember.

A legolcsóbb sínadrág, ami elég jó víz- és szélálló, illetve légáteresztő, 17 000 forintba kerül, a legdrágább 46 990. A kabátok között a Hervis saját márkás kabátja leárazva 19 990, a Helly Hansen meg 76 990 forintba kerül. A négy üzlet közül a Hervisben van a legnagyobb választék téli kiegészítők közül, a sapkák 3499-10 990, a kesztyűk árai pedig 4990-29 990 között mozognak.

Heavy Tools: árban és felhozatalban fiatalos, kevés vásárlóval

Nem különösebben nagy a választékuk, de legalább van méret mindenből, és az eladók is kedvesek. Sőt, van egyszínű kabátjuk 20 792 forintért, amelyiknek 5000 mm/h a vízállósága és 5000 mm/24h a lélegző képessége. Tízezerrel drágábban, 30 392 forintért kicsit komolyabb változatban is van kabátjuk, ennek 10 000 mm/h a vízállósága és 8 000 g/m2/24h a lélegző képessége. Ez nem csak azért fontos, mert síelés közben eshet a hó, hanem azért is, mert kezdőként többet lehet a földön az ember, mint a léceken. Ilyenkor a kabát külső rétege megakadályozza, hogy a hideg szél és a víz behatoljon, speciális kialakítása viszont lehetővé teszi, hogy a ruhán belül képződött nedvesség kijusson.

Mit jelentenek ezek az adatok?

Vízállóság: A kabát külső rétege megakadályozza a hideg szél és a víz behatolását.
Lélegző képesség: Például a 8000 g / m2 / 24h azt jelenti, hogy egy négyzetméter felületen 24 óra alatt 8000 g nedvesség tud távozni.

A boltban leginkább a fiatalabb korosztályt célozták meg, ez főként a ruhák mintázatán és árain látszódik. A legolcsóbb síkabát 20 792, a legdrágább 30 392 forintba kerül, míg nadrágok közül csak négy fajta van, 11 495 - 19 192 forintos áron. Jó tudni, hogy az üzletben a legolcsóbb nadrág vízállósága is legalább 10 000 mm/óra. Kicsi viszont a sapka- és kesztyűválaszték, az előbbit 2792-3192, utóbbiakat 7992 forintért lehet beszerezni.

Decathlon: jó minőség korrekt áron, sok vásárlóval

Az ár mellett az egyik legfontosabb szempont, amiért jó a Decathlonban vásárolni, az az, hogy mindig talál az ember segítőkész eladót. A cég saját márkája, a Quechua rengeteg olyan embernek jelent megoldást, akik szívesen sportolnának vállalható árú és jó  minőségű   öltözékben. Egyéb márkákból a Decathlon nem sorakoztat fel annyit, mint terepszemlénk következő helyszíne, az Intersport, de fazonban és árban klasszisokkal jobb. A legolcsóbb (a már említett Quechua) síkabátért, ami négyféle színben kapható, mindössze 9490 forintot kell fizetni, és a legdrágább ami egy Columbia kabát is csak 49 990 forintba kerül. A jó szabású sínadrágok szintén szuper áron vannak, 9990 forintnál kezdődnek.

Vízálló kesztyűt több színben már 2490 forintért lehet venni, a sapkák kicsit drágák, 4590 forintról indulnak.

Sajnos a nadrág és kabát méretválaszték ebben az üzletben sem túl nagy, de azért legalább egy-egy darab minden méretből fellelhető.

Intersport: nagy választék drága termékekből

Igaz, hogy az ár-értékarány egyenesen arányos a minőséggel, de ha tízezrekkel olcsóbban hasonlót is lehet kapni, akkor miért a Kínában készült McKinley-t (az Intersport saját márkájának az elnevezése) vegye meg az ember? Sajnos méretben itt sem túl nagy a választék, de az Intersport pozitívuma, hogy a Hervishez hasonló papagájkodás mellett egyszerű és jó fazonú nadrágokat és dzsekiket is árulnak. A nadrágfelhozatal 14 990 forintnál indul és 90 ezernél ér véget, míg a kabát 24 990 forinttól kezdődik, és a már kimondva is félelmetes 200 ezernél ér véget.

A kiegészítők itt is nagy szerepet kaptak: a sapkák 3890, a kesztyűk 4990-től vihetőek.

Dizájner sícucc pofátlanul drágán: napelemes Ermenegildo Zegna síkabát

A napelemes síkabátot az itthoni Zegna boltban már potom 400 ezer forintért megkapjuk, bár az USA-ban ugyanez a kabát 300 ezerbe kerül. Ezt a pénzt nem csak a névért fizetjük, az egyébként nagyon jó víz- és szélálló kabát neoprém gallérjába kicsi napkollektorokat építettek be, melyek képesek bármilyen, akkumulátorral rendelkező elektromos kütyüt (telefont, zenelejátszót, USB-s eszközöket) tölteni. Persze, ezek a töltőberendezések egyszerűen kivarázsolhatóak a kabátból, így a tulaja akár otthon is használhatja őket, például az ablakpárkányra helyezve.

Igaz, hogy ez az egyik legdrágább síkabát, amit valaha láttam, de ha leárazva hozzá tud jutni az ember, 160 ezer forintért egy valóban praktikus és környezetkímélő ruhadarabra tehet szert.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek