A melltartónál is a méret a lényeg

Nagy vállalkozásba fogtunk, amikor elindultunk, hogy megnézzük, lehet-e jó minőségű, szép fehérneműt kapni akár nagy méretben is. Igen, mi, nők tudjuk, hogy a fehérnemű nagyon szexi és izgató, ezért is kérjük a férfiakat, inkább ne kísérletezzenek karácsonyi ajándékozásával, ha nem biztosak barátnőjük méretében!

Egy-egy boltban igyekeztünk azonos típusú, de különböző méretű melltartókat összeválogatni, és ezek felpróbálásához két modell is velünk jött. Az egyiknek 75 B a mérete, a másiknak pedig 80 D. Neki volt nehezebb dolga.

Magistral

Az első hely ahova bementünk a Magistral üzlete volt. A kilencvenes évek vége óta nem látogatom ezt a boltot, mert akkor túl harsánynak és idegennek éreztem a kínálatot. Teljes mértékben meglepett viszont, amit most az üzletbe lépve tapasztaltam. Már nem csak fürdőruhát, hanem fehérneműt is árulnak (igaz, utóbbi nem saját készítésű termékük), nem is akármilyet. Egészen ízlésesek, és nem csiricsárék. Gyorsan ki is választottam a modelleknek három különböző típust, és sajnos itt jött a gond: nem volt megfelelő méretválaszték. Így kénytelen voltam tovább válogatni, és végül mégis hármat tudtak vinni a próbafülkébe a csajok.

  1. Az első 10 190 forintba kerül, szép krémszínű, de valamiért egy fémből készült pillangó feszeng a mellek közötti részen. Egyik lányon sem mutatott valami fényesen. A modellek elmondása szerint nem is tart semmit, vékonyak a pántjai és idétlen a formája.
  2. A következő, pánt nélküli modell 9 990 forintba kerül. Nem tart semmit, és a fotós definíciója szerint "olyan vidéki lagzis".
  3. Ennek az ára még egészen kedvező is lenne (7 990 forint), de ez az a tipikus melltartó, amelyik csúcsos mellet csinál. Az effajta melltartótípus – számunkra érthetetlen módon – majdnem mindegyik fehérneműboltban megtalálható, pedig nem ismerünk egyetlen lányt sem, akinek ez jól állna.

Örülök, hogy benéztünk ide, mert magyar termékeket árulnak, melyekről most legalábbb kiderült, szépek is, még ha nem is a mi ízlésünknek valók. A zebraminta, párducminta és minden állatminta kicsit már dohos szagú és közönséges is, de ha ezt veszi a nép, akkor ezt kell gyártani. Egyébként fürdőruháik is vannak, például egy Swarovski köves (ami a szimpla strasszkő ügyesen marketingelt formája) potom 43 000 forintért: tény, hogy gyönyörű, na de ennyiért!? Mikor megkérdeztem az eladót, tényleg jól látom-e az árat, elképedve csak ennyit mondott: "De hát ez Magistral!"

Ja, hát ha Magistral, akkor mindjárt más.

Tezenis

A következő üzlet az Intimissimi "kistesója", a valóban olcsó, ámde nem is különösebben igényes Tezenis volt. Az eladó itt is nagyon segítőkész volt, és elmondta, hogy 5+1 féle melltartótípus közül lehet náluk válogatni.

  1. merevítő és szivacs nélküli
  2. sima merevítős
  3. vékony szivacsos
  4. push-up
  5. extra push-up
  6. és a ráadás, a pánt nélküli

Feltettem a nagy kérdést az eladónak, hogy náluk léteznek-e nagy méretek is, mire Csizmás Kandúrnyi bociszemeket meresztve közölte: ja, nagy, hát az nincsen. De van 5-ös, ami körülbelül a 85-ös méretnek felel meg, csakhogy nincs nagy választékban.

  1. Az első amit a modellek felvettek, egy klasszikus fazonú, vékony szivacsos melltartó volt. Árához képest (3 790 forint) egészen jónak és kényelmesnek bizonyult. A melleken gyönyörűen állt, de kerületre nagy volt, és sajnos már beljebb sem lehetett kapcsolni a pántját. Nagy kár érte!

Ezek után a többitől sem vártunk óriási meglepetést. Még két típus jött, béna mintával, de egyik sem állt valami szépen a modelleken. (A galériában látható az összes melltartó és az áraik.)

Women's Secret

A Tezenis után sokak kedvencét, a spanyol Women's Secretet céloztuk meg. Az üzlet, ahogyan már azt megszokhattuk, oltári klasszul néz ki, olyan igazi "mindent meg kell vennem"-érzetet vált ki. Ha viszont nagy a melled, nem fogod szétvásárolni magad: a legnagyobb kosárméretük a C.

Öt melltartót választottunk ki közösen a modellekkel.

  1. Átlagos fekete volt, húzós áron, 9 995 forintért. A 75 B-s kényelmes volt, erősen tartott, akár sportmelltartó is lehetne a modell szerint.
  2. A következő egy piros elölkapcsos csoda 6 995 forintért: szépnek szép, de hordhatatlan. Nyilván nem is erre szánták, mert hiába stimmelt a kosárméret, a lányok mellbimbói kikandikáltak a melltartó alól. Pasik csábítására nyilván nagyon alkalmas, de akkor is csak a kisebb melleken tud szép látványt nyújtani, mert nem tart semmit – de legalább nem irritálja a bőrt az anyaga.
  3. Számomra a legizgalmasabb a 2x push-up kategória volt. Ez érintesre teljesen merev, meg amúgy sem értem, hogy mi értelme van fekete-rózsaszín csipkés bokszzsákot hordani (6 995 forint) melltartó helyett, de lássuk mit mondtak a modellek: „Baromi kényelmetlen, mélyen dekoltált ruhával hordhatatlan, ugyanis teljesen eláll a testtől. Kisebb mellből szépeket, de irreálisan nagyokat varázsol, aminek meg csalódás lehet a vége: a csomagolás szép, de mi van a benne rejlő ajándékkal...?"
  4. Az én nyelvezetemben cupcake-nek hívott, muffinos melltartó (5 995 forint) volt a leglátványosabb. Kikapcsolni nem volt egyszerű, ezért randira egyáltalán nem ajánlott, viszont zseniálisan jól néz ki. Van egy teljesen felesleges kitűző rajta, amiért vagy kizárólag vastag sípulóver alá korlátozott a viselése, vagy levesszük róla, és a ruhára tűzzük, ezzel is jelezve a külvilágnak, hogy cupcake-ben feszítünk. Sajna ez is épphogy takarta a mellbimbót, elképzelhető, hogy nem nőkre lett kitalálva, hanem túlfejlett óvodásokra.
  5. A Women's Secret felhozatalának nyertese a fehér és zöld virágos fehérnemű lett 5 995 forintért. A modellnek és a fotósnak (aki az erősebbik nemet képviseli) is nagyon tetszett, felvéve szép, nem torzítja el az alakot – és sajnos nagy méret ebből sem volt.

Marks and Spencer

Szerencsére nagy a kínálat, ezért viszonylag gyorsan összeszedtünk négy-négy melltartót.

  1. Mivel itt is van 2x push-up, nem hagyhattuk ki a megmérettetésből. Természetesen érzésre hasonló, mint a Women's Secreté, viszont olcsóbb (8 990 forint), és fazonra sokkal jobb! A vélemények: „Úgy szorít, mint az állat, és nem áll el a testtől, sőt még a melleket is összenyomja." Kis mellekre ideális, de nagy mellből összepréselt még nagyobbat csinál, ami nem szép látvány.
  2. A következő példány fehér alapon rózsaszín mintás volt – 4 990 forintért. Ránézésre ígéretesnek tűnt, de felvéve már minden reményünk szertefoszlott. A fotós szerint vidéki kislányos, és plusz hónaljat csinál. Szép formát ad a nagy mellnek, de kisebb cickón katasztrofális.
  3. Aztán jött a „two for the price of one”, vagyis két melltartót egynek az áráért (6 990 forint). Különböző színekben lehet kapni, mi a hagyományos fekete-fehér verzióra szavaztunk. Van jó és rossz oldala is: a nagy melleket kicsinyíti, de a kis melleket lenyomja, vágyfaktora nagyjából a kínai gyártmányú, két mosás után kinyúló szoptatós melltartókéval vetekedett. A fotós ki is akadt, hogy ilyet is lehet kapni, szerinte ez nagyjából egyenlő a vágyölő zoknival.
  4. Utolsónak hagytam a pánt nélküli szilikonost, ezt ugyanis nem lehetett felpróbálni. A lányok bevitték ugyan a próbafülkébe, de mint kiderült, maga a melltartó tulajdonképp egy speciális ragacs (mint a felirat is mondja, "felragasztható melltartó"), aminek a csomagolása csak akkor nyitható ki, ha meg is veszed. Anélkül viszont felpróbálhatatlan, ami eléggé fából vaskarika, mert úgy minek alapján venné meg az ember?

Intimissimi

Állandó készleten van 4-es és 5-ös méretű melltartójuk is, ami szuper is lehetne, de nem az. Mert az rendben van, hogy létezik nagy méret, de a felhozatal nagyon gyér, és nem is a legizgalmasabb. A képek a galériában magukért beszélnek.

Tudjuk, hogy rengeteg üzlet kimaradt, de ezúttal egyszerre csak csak ennyi fért bele. Nem adtuk fel a keresést, jön a következő rész, amihez a kommentekben Önök is adhatnak tippeket!

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra