A világ legdrágább menyasszonyi ruhái

A legtöbb nő fényes esküvőt képzel el magának: daliás vőlegénnyel, gyönyörű csokorral, hintóval és álomruhával. Na de ki az, aki egy 3 milliárdos ruhát meg tud fizetni?

Gyémántlakodalom

A világ legdrágább esküvői ruháját a Micsoda nő című filmből is ismert Rodeo Drive-on, egy exkluzív menyasszonyi ruhabemutatón mutatták be. A luxusruhát, melynek ára 12 millió amerikai dollár (2,8 milliárd forint), összesen 105 karátnyi gyémánt díszíti. Martin Katz ékszerész és Renee Strauss menyasszonyiruha készítő tervezte.

martin-katz-and-renee-strauss-diamond-wedding-gown jQTSb 48

A gyöngyszem

A világ második legdrágább esküvői ruhája 8,5 millió amerikai dollárba (2 milliárd forint) kerül. A japán tervező Yumi Katsura, nem aprózta el a dolgokat, összesen ezer igazgyöngyöt és öt karátnyi gyönyörű fehér gyémántot dolgozott rá. A ruha szépségéhez nem fér kétség, na de megér ennyi pénzt?

wedding-dress-bearing-9999-karats-of-gems UppV6 48

Páváskodóknak

A kínai esküvő kiállításokról rendszeresen jönnek giccsesnél giccsesebb, és egyben rongyrázónál rongyrázóbb luxusdarabok. A legutóbbin bemutatott ruha sem kivétel, 2 009 darab pávatollat dolgoztak rá. Látványra is szörnyű, de hogy ez egy esküvői ruha lenne? Azt hiszem, a vőlegény is igazi madár, ha belemegy, hogy a szíve választottja ebben a másfélmillió amerikai dolláros (350 millió forint) ruhában mondja ki a boldogító igent.

Most-Beautiful-Wedding-Dresses-Peacock-Feather-Wedding-Dress

A kézzel készült

A szintén 1,5 millió amerikai dolláros (350 millió forint), de legalább ízléses ruhát, Jad Ghandour tervezte. A Danasha Luxury Gown névre keresztelt szépségen 250 gramm 18 karátos arany, és összesen 75 karátnyi gyémánt van, melyet egyenesen a gyémántkereskedelem központjából, Antwerpenből szereztek be. A csodagöncöt és a rajta lévő ékszereket is kézzel készítették. Nem lehetett kis meló!

dan

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek