A világ legdrágább zokniját nem lehet kimosni

Az egyszer használatos zokni angórakecske-gyapjúból készült, és a büszke tulaj használat után kénytelen lesz eldobni.

Ötszáz dollárba (113 000 forintba) kerül a világ legdrágább zoknija. Természetesen, ha igény van rá, miért ne? Csakhogy ezt a zoknit nem lehet kimosni, mivel az angórakecske selyemfényű felszőréből készült, amely a mosástól elveszíti rugalmasságát és összemegy.

Habár viselője így csak a luxuscucc birtoklásával büszkélkedhetne, az őt körülölelő szaggal már nem, a tervezők, Kate és Laura Mulleavy úgy oldották meg a problémát, hogy egyszer használatosra tervezték a lábbeliket. Egy jó minőségű hagyományos zokni ára körülbelül nyolcszáz forint. Ez azt jelenti, hogy 141 párat tudnánk venni ezen az áron, és még csak eldobálni sem kellene őket egyetlen használat után.

Az igazi vágyölő luxustérdzokni

A világ legdrágább térdzokniját kizárólagosan a CustomShirt1.com forgalmazza. A Marcoliani Sexy Cashmere & Lurex Knee-High Glitter Socks ára 89 amerikai dollár (20 000 forint).

Az anyagának 80 százaléka a legfinomabb kasmírból készült, 18 százaléka nejlonból. Vigyázat, 75 amerikai dollárért (17 000 forint) bokazokni verzió is létezik belőle!

A szuper luxus és hihetetlenül drága kategóriába sorolták a férfiak egyik rémálmát: a Bresciani cég térdzokniját. Az olasz gyártó a legjobb minőségű és legértékesebb pamut, a Sea-Island felhasználásával készíti. Összesen hatféle színben kapható, potom 69 amerikai dollárért (16 000 forint).

Ha igazán távol akarjuk tartani magunktól a férfiakat, nincsen semmi másra szükségünk, csak pár ilyen gyönyörű zoknicsodát beszerezni.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra