Megéri 430 ezret költeni 137 ezer forintnyi kedvezményért?

Összesen 430000 forintot kell költenünk ahhoz, hogy a SPAR-ban kínált WMF termékek mindegyikét akciós áron megvehessük. Elsőre 360000 forintot kell kiadni, majd a maradék 70000 már csak ráadás, persze ha nem futunk ki az időből.

Ön is lehet mesterszakács! – olvasható a SPAR (Kaiser’s, Interspar) akciójának reklámszövege minden harmadik óriásplakáton, amivel konyhai eszközöket, felszereléseket reklámoznak. Egy pillanatra elgondolkoztam: miért is válnék mesterszakáccsá attól, ha edényeket veszek? Nem tartott sokáig kideríteni, hogy ez is csak egy újabb vásárlásösztönző pontgyűjtő akció reklámja – de aztán eszembe jutott, hogy az otthoni Tefal-cuccok már eléggé elhasználódtak, és kellene új a helyükre.

Mi van, ha ez az akció mégis egy remek ajánlat?

Hazavittem a kis prospektust, és alaposan áttanulmányoztam az árakat. A füzetben van hatféle főzőedény és hatféle konyhai kiegészítő. A legolcsóbb fazék valamivel többe kerül akciósan mint ötezer forint, a legdrágább ennek a kétszerese. Kiszámoltam, hogy ha a katalógus mind a tizenkét termékét megvenném, akkor ötszáz forint híján hetvenezer forintot kellene kiperkálnom értük, míg a kedvezmény 137 080 forintot tenne ki.

spar01
spar.hu

Ez nem kevés pénz, jó termékre esetleg még áldoznék is ennyit, csakhogy itt még nem ér véget a pénzköltés. Pontosabban, még csak itt kezdődik, mert ahhoz, hogy az összes terméket ennyiért megvehessük, előbb el kell költenünk a SPAR (Kaiser’s vagy Interspar) üzleteiben 360.000 forintot. Hogy miért? Mert a kuponfüzetet tizenkétszer kell teleragasztani, füzetenként harminc darab matricával (ezer forint után jár egy matrica), amivel már beváltható a kedvezményes termék.

Négyhavi esély

Sajnos van időkorlát is, ami elég szoros. Összesen négyhavi esélyt adnak arra, hogy mind a 360 darab matricát beszerezzük, ugyanis az akció októbertől februárig tart. Tehát négy hónapon keresztül, havonta átlagosan minimum 90.000 forintot kell otthagynunk a SPAR-ban (Kaiser’sben és/vagy Intersparban), hogy hazavihessük az összes portékát. Elgondolkodtató, hogy a csúcsminőségű TransTherm (indukciós főzőlapon is használható, nemesacéllal körbezárt talp) és a Cromargan (rozsdamentes nemesacél), a Württembergi Acélművek (WMF) és a Krupp Acélművek közösen alkotott nemesacél-ötvözete megér-e 430.000 forintot. Hiszen ennyit kell összesen költeni ahhoz, hogy konyhánkban tudhassuk az edényeket. Én imádok főzni, és tudom, hogy ibrikből sosem elég, mosogatni viszont nagyon nem szeretek. Ezek a tálak viszont híresek arról is, hogy nem tapad le bennük az étel, és kevés zsiradékkal is lehet főzni bennük.

spar02

Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy csak ennyi pénz kiadásával tudom ezeket beszerezni. Persze, más kérdés, ha csak egy-két lábason akad meg a szemünk, négy hónap alatt lazán lehet abszolválni a 60.000 forintot, és jutányos áron beszerezhetjük az árut.

Jutányosabb áron

Ellátogattam a német gyár, a WMF (Württembergische Metallwaren Fabrik, azaz Württembergi Acélművek) honlapjára, hátha tőlük közvetlenül meg tudom rendelni a készítményeket jutányosabb áron. Sajna az oldal németül van, de ha némi német nyelvtudással sikerül megtalálni a webshopot, megtalálhatunk mindent, sőt a magyarországi kínálat többszörösét..

spar03

A költségek a hazai (nem akciós) árakhoz viszonyítva kettő-négyezer forinttal alacsonyabbak (a legolcsóbb lábas körülbelül húszezer, a legdrágább harmincnyolcezer forint), csakhogy ha ehhez hozzávesszük a szállítás költségét is, máris ott vagyunk, mintha itthon vásárolnánk meg.

Megnéztem a Vaterán és az Ebay-en, de hasonló árakat találtam, mint a gyártó weboldalán. Nem adtam fel a keresést, és végül az Amazon.de oldalán ráleltem az ideális árfekvésű WMF főzőszettre, amelyben öt különböző lábos található potom 120 euróért ( 36443 forint). Ez azért sokkal jobban hangzik, és a szállítási költség áfával együtt hatezer forint.

Hiába vágyunk tehát a csodafazékra, nem kötelező emiatt a Sparban vásárolni. Pár perc alatt rengeteget lehet spórolni a google segítségével, és azt sem írja elő senki számunkra, hogy mikor rendeljük meg.

És a Tesco Stahl-Tefal pontjairól még nem beszéltünk, de fogunk.

Tetszik önnek a Dívány Shopaholic blogja? Keressen bennünket a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek