100 négyzetméter után már simán fog menni!

Burkolni mindenki tud! – kezdtük elég nagy mellénnyel a konyha felújítását, aztán mégiscsak rájöttünk, hogy szakember nélkül nem sokra megyünk. Előző cikkünkből megtudhatja, hogyan kell előkészíteni a falat ahhoz, hogy aztán a csempe ne csússzon le róla, most pedig nekiállunk a munka látványos részének és jól kicsempézzük a falat!

Valószínűleg nem gondolkozott még azon, hogyan kell csempét választani és vásárolni, de videónkból ezt is megtudhatja. Nehézség volt számunkra, hogy nagy méretű csempét vásároltunk, ami ugyan szép, de elég nehéz, így a falra helyezéséhez is kell erő. A legfontosabb a csempekiosztás pontos megtervezése, anélkül ugyanis borítékolható a kínos végeredmény. Ezt nem árt kétszer is végiggondolni, ugyanis egy burkolás nem 3 napig marad velünk, hanem jó esetben 10-20 évig. Éppen ezért a csemperagasztón sem érdemes spórolni, az olcsóbb, gyengébb minőségűek ugyanis nem feltétlenül tartják meg a csempéket (főleg a nagy, nehéz darabokat), és nyilván senki nem akar leeső csempékkel bajlódni.

A csempevágás, ragasztókeverés és falra applikálás után a csempék tisztára vakarása marad, illetve a fugázás, amiről következő videónkban számolunk majd be – mert ismét szüksége van készülő művünknek 3 nap pihenésre, száradásra!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek