Már a süppedős kanapékban sem lehet bízni!

A skót FourEightEight művésznéven dolgozó dizájner kanapéja első ránézésre rendkívül kényelmesnek és puhának tűnik, csak úgy vonzza a szemlélőt, hogy huppanjon bele, helyezkedjen el kényelmesen, aztán nézzen meg egy filmet vagy olvasgasson. A szemlélő azonban jobban teszi, ha nem hisz neki, mert ebbe a kanapéba belehuppanva csak fájdalmas élményekkel gazdagodhat: ugyanis betonból készült. 

Már mi is kipróbáltuk, mennyire fel lehet dobni egy kis betonnal a lakást, azonban a betonkanapéig nem jutottunk el (bár kerti bútornak talán nem is rossz ötlet, még ha a mozgatása kicsit nehézkes is lehet). Megjelenésében azonban teljesen úgy néz ki, mint egy valódi, puha kétszemélyes kanapé, ami végül is nem meglepő, mert az öntőformát egy valódi bőrkanapéról vették le. A festés után annyira életszerű lett az egész ülőalkalmatosság, hogy aki ránéz, tényleg elhiheti, hogy bele lehet huppanni – egészen addig, amíg meg nem teszi.

Ha önnek bejön a csalós bútordarab, és akár meg is vásárolná, sajnos többet kell rászánnia, mint egy akciós rattan ülőgarnitúrára, ugyanis a betonkanapé 3000 fontba, vagyis több mint egymillió forintba kerül. Cserébe viszont 14 szín közül választhat, és külön aljzatot kap hozzá, ha puha felületre (mondjuk a kertbe, a fűre) helyezné, vagy ha például szilárd alapzatra. Ennyi pénzért pedig még a vízelvezetése is megoldott, úgyhogy nem kell aggódnia, mit kezdjen vele télen vagy esőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek