Múzeumnak is elmegy Marc Jacobs otthona

A divatlapokhoz hasonlóan a lakberendezési magazinok is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy milyen címlappal és témákkal nyissák meg az őszi-téli szezont. A meghatározó Architectural Digest szeptemberi kiadása például az egyik legelismertebb divattervező, Marc Jacobs New York-i otthonába enged bepillantást.

Az 1963-as születésű, provokatív és temperamentumos Jacobs kifogástalan otthona legalább annyira elegáns és stílusos, mint Yves Saint Laurent párizsi lakása vagy Halston manhattani rezidenciája, amit Paul Rudolph tervezett a dizájnernek.

A felkapott Greenwich Village-ben található villa kialakításán olyan neves belsőépítészek dolgoztak, mint Paul Fortune, John Gachot és Thad Hayes.

“Nagy rajongója vagyok az Art Deco bútoroknak, a hetvenes években tervezett daraboknak és a kortárs művészetnek. Nem szerettem volna, hogy úgy nézzen ki a házam, mint egy galéria vagy valami Art Deco emlékhely. Csak az volt a cél, ha legyen egyszerre figyelemfelkeltő és kényelmes” – mondja a műértő hírében álló Jacobs.

Another view of the TV room. Photo @francoishalard @archdigest @richardprince1234 #seanlanders #paulmccarthy #paulfortune #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc rin festmény, egy pár Lalanne féle bronz szobor, két darab Holly Hunt szövettel bevont Jacobs (@themarcjacobs) el

A lakberendezési lap szerint Marc Jacobs hálószobájában hat darab John Currin festmény, egy pár Lalanne bronz szobor, két darab Holly Hunt szövettel bevont Dominique fotel és egy Alberto Giacometti állólámpa található.

A lakáshoz tartozik még többek között egy Jansen komód, egy tükör, amit az antikos Bernd Goecklertől vett a tervező, egy vintage kanapé, egy Jean-Michel Frank féle dohányzóasztal, Diego Giacometti bronz székek, Pierre Chareau asztal, Eugene Printz csillár és egy egyedi V’Soske szőnyeg is.

More living room... Photo @francoishalard @archdigest #johncurrin #paulfortune #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc Jacobs (@themarcjacobs) el

“Emlékszem, mikor Jean-Michel Frank klasszikus kanapéját néztük, Marc fölényesen megjegyezte, hogy ezt imádja, annyira, hogy magára is tetováltatta. Majd felhúzta az ingét és megmutatta a kanapét” – emlékszik vissza a közös munkára Thad Hayes belsőépítész.

And back to the entrance....photo @francoishalard @archdigest #paulfortune #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc Jacobs (@themarcjacobs) el

Jacobs egyébként akkori vőlegényével, Lorenzo Martoneval vette a házat 2009-ben, de mire a ház elkészült, a tervező és Martone útjai már különváltak.

First stop of the day... Photo @francoishalard @archdigest #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc Jacobs (@themarcjacobs) el

Erre a békás kertre lehet rálátni a tévészobából:

Urs Fischer kép díszíti az ebédlő falát.

Indoor dining Photo @francoishalard @archdigest #ursfischer #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc Jacobs (@themarcjacobs) el

Így néz ki egy vendégszoba Marc Jacobs otthonában.

A guest bedroom. Photo @francoishalard @archdigest #paulfortune #richardprince #guyderougement #theresnoplacelikehome

Una foto publicada por Marc Jacobs (@themarcjacobs) el

Oszd meg másokkal is!
Mustra