Ilyen, amikor méhek lakják a Grand Budapest Hotelt

Wes Anderson filmjeinek látványvilága igazán különleges és magával ragadó, a Grand Hotel Budapest is sokakat ihletett meg. A teákban utazó Taylors of Harrogate cég sem akart kimaradni a jóból, legújabb reklámjukban a korábban említett szálloda a főszereplő, vagyis annak kicsinyített mása, hiszen ez a hotel méheknek készült. 

A Grand Beedapest Hotel minden szobáját a cég egy-egy teakompozíciójáról nevezték el, és persze arra is ügyeltek, hogy a szárnyas lakók jól érezzék magukat bennük: az étteremben például pollent szolgálnak fel, az edzőteremben és a wellnesrészlegen cukros víz van, a bútorok balsafából készültek. A hálószobákban olyan kis csövek vannak, amelyekben szívesen pihennek meg a méhek, a falakon pedig olyan UV-minták vannak, amelyek vonzzák ezeket a rovarokat - írja a Designboom

És mi a célja ennek az egésznek? Hogy miközben persze magukat is fényezik kicsit, megköszönjék a méhek segítségét - hisz beporzás nélkül egy rakás növény, zöldség és gyümölcs, és persze tea sem volna többé -, és hogy felhívják a figyelmet a méhek világszerte aggasztó fogyására és védelmének szükségére. "A méhek nagy segítséget jelentenek, de sajnos nem szentelünk elég figyelmet annak, hogyan lehet méhbarátabbá tenni a városokat. A szállodát nemcsak információs- és szórakoztató céllal alkottuk meg, hanem azért is, hogy cselekvésre bírjuk az közvéleményt" - nyilatkozta Kate Halloran, a teaforgalmazó cég munkatársa.

Ha önt is érdekli a méhek sorsa, ide kattintva tájékozódhat a méhek fontos szerepéről, és segíthet is rajtuk!

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek