Pillantson be Vilmos herceg és Katalin hercegné londoni lakásába!

Az egész világsajtót bejárták a fotók, amikor Vilmos herceget és feleségét nemrég meglátogatta az USA elnöke, Barack Obama és felesége, Michelle. Bár az elnöki párt főúri lezserséggel, selyem háziköntösben fogadó György herceg meglehetősen ellopta a show-t, a mi számunkra azért az is érdekes volt, hogy ezáltal betekintést nyerhetünk abba a 22 szobás lakásba, amiben a hercegi pár a gyerekeivel tartózkodik, amikor Londonban vannak – derül ki a hausebeautiful.com cikkéből.

William herceg és Kate hercegnő úgy tűnik, szeretik a hangulatvilágítást, hiszen a szobában, csak a kamera látószögében 6 lámpát is láthatunk, és akkor még nem beszéltünk a csillárokról, melyek vélhetően függenek a plafonról. A sok lámpa nagyon kellemes hangulatot teremt, ugyanakkor az is igaz, hogy ennek ellenére a lakás elég sötét.

GettyImages-523272590
Wpa Pool / Europress / Getty

Ülőalkalmatosságokból is szép számmal találhatunk a lakásban. Az elegáns székek és a meleg árnyalatú kanapé mellett azonban a család arra is gondolt, ha valaki egy esős londoni délutánon egy jó könyvvel szeretne az ablakhoz húzódni és olvasni. Az ablakmélyedésekben is alakítottak ki ülőhelyet, így ezt könnyedén meg lehet tenni.

GettyImages-523286030
Handout

Jól választották meg a lakás berendezői a szőnyegeket is: az egész szobában semleges színű padlószőnyeg van leterítve, ami ugyan a takarítást megnehezíti a személyzet számára, ám a lépések zaját tompítja, a hangulatot pedig bensőségesebbé teszi. Az ülőgarnitúra alá azonban egy mintás darab is került, ezzel szépen elkülönítve ezt a helyet a szoba többi részétől.

GettyImages-523272578
Wpa Pool / Europress / Getty

Elegáns megoldás a plafontól padlóig lógó, sötétszürke függöny. Az alján redőződő anyag nemcsak a teret teszi még hatalmasabbá, hanem díszítőelemként is funkcionál.

A hercegi pár lakberendezői, bár erősen figyeltek arra, hogy a tér elegáns legyen és illeszkedjen a királyi családról alkotott képbe, azért az otthonosságra is hangsúlyt helyeztek. Ezt nagyon jól példázza az a rengeteg párna, ami a szobában van. A különböző árnyalatú és mintájú kiegészítőknek hála a szigorú elegancia enyhül, és akár azt is elhiheti az ember, hogy egy köznapi – bár hatalmas – lakásban iszogatja az ötórai teát.

GettyImages-523272590
Wpa Pool / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Mustra