Ma szavazhat utoljára a tavalyi év legkreatívabb magyar ötleteire!

A tavalyi évben is folyamatosan figyelemmel kísértük és megírtuk a hazai (és sok esetben nemzetközi szintű) kezdeményezéseket, és örömmel vettük észre, hogy ezek közül jópár bekerült a Highlights of Hungary gyűjtésébe. A Highlights of Hungary tíz kurátora az ország általuk legkiemelkedőnek, legötletesebbnek tartott kreatív kezdeményezéseit/fejlesztéseit gyűjtötte össze az építészettől a grafikán át a különféle művészeti vagy akár társadalmi hasznú projektekig. Ma lehet utoljára szavazni rájuk, nem kell regisztrálni, nem kell hozzá megosztani, elég csak klikkelni. Szavazzon!

A legjobbak között a Technika
A legjobbak között a TechnikaSzécsi István

Az idei válogatásba bekerült a mi kedvenceink közül is jópár. Többek között a Technika műhely, amit a szerkesztőségünkből többen is kipróbáltak és nagyon bírták: ez egy budapesti közösségi műhely, ahol bárki kedvére barkácsolgathat (persze segítséggel), és tematikus kurzusaik is vannak.

Download Design is bekerült, ami szintén közel áll a szívünkhöz, és nemcsak azért, mert törekszünk arra, hogy ne dobjunk ki fölöslegesen pénzt az ablakon, hanem, mert eszméletlen jó kezdeményezés, hogy ingyenesen letölthető design bútor gyártmányrajzokhoz/kiviteli tervekhez lehet jutni rajtuk keresztül, amelyek a magyar asztalosipari körülmények között is simán megvalósíthatók, így bárki halandónak is megfizethető áron lehet dizájnbútora.

Talán hallott már az EggMap-ről, híre a tavalyi évben bejárta az egész világsajtót, a boredpandán, a citylabon és a designboom-on is cikkeztek róla. Az egész nem más, mint egy térkép – egy kis labdán. Elfér egy kézben vagy a zsebben, és manuálisan zoomolható – ami azt jelenti, hogy csak össze kell nyomnia a markában, a kidagadó részen megjelenítve ezzel a részletesebb információkat. Jó, mert elpusztíthatatlan, le lehet ejteni, rá lehet ülni, semmi baja nem lesz, sőt, ha megunta a városnézést, még labdázhat is vele, vagy csak simán szorongathatja stresszlabdaként.

Szintén jelölt Codie, akiről szintén írtunk tavaly, mert zseniálisnak gondoljuk ezt a kis robotot, amiért a gyerekeket a programozás alapjaira tanítja meg játékos formában.

Szintén a legjobbak között Martin Wanda Lovers című sorozata, amit a képre kattintva nézhet meg!
Szintén a legjobbak között Martin Wanda Lovers című sorozata, amit a képre kattintva nézhet meg!

A Super Channel kreatív társulás által létrehozott kezdeményezés kurátorai Unger András (Urbanplayer.hu főszerkesztő), Nádudvari Noémi (a wndrlnd és a Színes Város projektek létrehozója), Liptay Gabriella (közgazdász-szociológus, kommunikációs szakértő), Juhász Anna (irodalmár és kulturális menedzser), Csete Gábor 'Manek' (a Toldi Klub és a Lärm vezetője), Bodnár Bence (kreatív szakember), Finta Sándor (Budapest főépítésze), Cosovan Attila (tervezőművész, dizájnszakértő és egyetemi docens) valamint Böszörményi Nagy Gergely (a Design Terminál igazgatója).

Oszd meg másokkal is!
Mustra