Irodai fák nélkül nem élet az élet!

Szeretne fákat az irodába?

Talinnban, Észtországban a KAMP építészei megpróbálták összehozni a természetet a munkával, de most olyan formában, ahogyan eddig még nem – írja a fastcodesign.com.

Az ember természeti lény, akármennyire is messzire távolodott ettől. Ez azt jelenti, hogy a közérzete és a munkakedve is javul, több energiával rendelkezik, amikor növények vannak körülötte. Ez a hatás pedig csak fokozódik, ha képesek vagyunk kilépni a szobanövények, vagy a klasszikus irodai fikusz és dracéna árnyékából.

Kép: KAMP
Kép: KAMP

A dolgozók produktivitása fokozódik akkor, ha a természetben érzik magukat, és ezt vizuálisan a legkönnyebb elérni. Az építészek  egy gyermekruha márka egylégterű, hatalmas irodáját gondolták újra: a letisztult, egyszerű formákat sok-sok fával dobták fel, valamint hatalmas üvegfelületekkel. A sok fény és a természetes anyaghasználat már eleve kellemesebb környezetet biztosít, amit a szinteltolások, és a kisebb, privát terek is nagyon jól kiegészítenek.

Kép: KAMP
Kép: KAMP

Az igazán különleges a helyben azonban az, hogy a több, mint 1000 négyzetméteren elterülő irodában több, négy méternél is magasabb fa kapott helyet. Ezzel sikerült elérni, hogy a dolgozóknak a munkahelyükön is olyan érzése lehessen, mintha kint lennének a parkban, a természetben, és könnyebben, kellemesebben telik az idő, jobban tudnak a munkájukra koncentrálni.

Kép: KAMP
Kép: KAMP

A dolog sajnos csak első látásra ilyen megnyerő: a tervezők ugyanis csak a látvánnyal foglalkoztak, így bár fák törzse ugyan valódi, ám ágaik és leveleik műanyagból vannak. Ezzel a vizuális élmény valóban megvan, de ha valaki felfedezi a műanyagok tömegét, akkor már nem is biztos, hogy tud ugyanúgy nézni ezekre a fákra. Kár érte.

Kép: KAMP
Kép: KAMP
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek