Lehet praktikus fürdőszobája utólag is!

Amikor a fürdőszobáját tervezgeti,  mindenki elsősorban azt tartja szem előtt, hogy a végeredmény megfeleljen az ízlésének. Sokan pedig használat közben szembesülnek vele, mennyi tárolóhelyre lett volna még szükségük, esetleg bővült a család, vagy hogy olyan dolgokat is felhalmoznak a fürdőben, amikre eredetileg nem is számítottak. Ha már túlesett a fájdalmas szelektáláson, akkor íme, néhány praktikus ötlet, amivel nyerhet még egy kis helyet!

Törölköző

A fürdőkben ma már a legtöbb esetben olyan radiátor van, ami a törölközők szárítására is alkalmas. Ez nagyon jó, de van vele egy kis gond: amíg az ember csak két törölközőt tárol rajta, addig még a szoba is felmelegszik valahogy, de négy vagy több darab már erősen visszaveti a radiátor fűtési teljesítményét. Szerencsére azonban létezik olyan törölközőszárító, melyet a hagyományos radiátorokra lehet szerelni, nem foglal sok helyet, de segít a szárításban, és hogy a helyiség se maradjon hideg. Az áruk változó, de 10 000 forint alatt már nagyon mutatósakat találhat.

infoshop.561643 AB 00 FB.EPS 1000
inshop.hu

Ha ennél olcsóbb megoldást keres, akkor az akasztókkal is jó eredményt érhet el. Ezek ugyan nem olyan mutatósak, de a célnak tökéletesen megfelelnek. Nem utolsó sorban pedig akár 6 darabot is kaphat 3000 forint alatt.

10301379 c9d7d0f8e7f048851ff0a38da5b30366 wm
inshop.hu

Tároló

A zuhany kialakításánál a legtöbbször elfelejtik, hogy hova is teszik majd a tusfürdőket, samponokat. Amíg ez összesen 3-4 flakont takar, addig a zuhanytálca széle tökéletes tárolónak ígérkezik. Ha azonban a flakonok száma kellő mennyiségűre duzzad, ez már nagyon nem jó megoldás. Ilyenkor jó beszerezni elegánsabb tároló polcokat, amiket a csempére lehet ragasztani vagy fúrni (tapasztalati úton a fúrást tudjuk biztosabban ajánlani). Olyan anyagot kell választani, aminek nem árt a víz, és nem is nagyon hivalkodó. A műanyaggal bevont darabokkal viszont óvatosan, mert egy idő után megrepedeznek, és a repedésekben a kosz és a penész is könnyen megülhet. A fém kivitelűek jobbak lehetnek, amilyen például az IKEA-ban is könnyen beszerezhető 6000 forint körüli összegért.

10301381 5d769e820649493f9425026ad19f9d01 wm
Ikea

Ha a falat nem akarja bántani, akkor is van megoldás. A teleszkópos tárolókkal megoldható, hogy a polc a padló és a plafon közé legyen beszorítva, tárolórésze pedig elég lehet az egész családnak. De ha nem, akkor is csak extra polcokat kell beszerezni hozzá. Ez a kivitel sem éri el a 10 000 forintos határt.

bolthely.hu.02055
bolthely.hu

Az igazi low budget megoldás pedig lehet egy plafonról lelógatott kosár vagy virágtartó, ami egyedi hangulatot ad a fürdőszobának. 

Az ajtó fölé

A kis helyiségek kihasználtságán sokat javíthat azzal, ha olyan helyeket is tárolásra fog, amiket nem ér el olyan könnyedén. Ez elsőre nem tűnik olyan jó ötletnek, de a fürdőben is egy sor olyan dolog van, amit nem használ minden nap. A wc papír gurigáiból max 3-4 et kell elöl tartani, a csomag borotvára sincs mindig szükség, illetve például az utazós neszesszerek, a hajcsavarók és hasonló kiegészítők sem feltétlenül kell, hogy elől legyenek, foglalva az értékes pakolófelületeket. Ezek remekül elférnek az olyan magasra helyezett polcokon, amiket csak kisebb nyújtózkodással, vagy székre állva ér el. Persze érdemes dobozban vagy kosárban elhelyezni őket, hogy ne porosodjanak, és még jól is nézzen ki az összkép.

shutterstock 224227858
Oszd meg másokkal is!
Mustra