Mi olyan érdekes két ellopott székben, hogy a rendőrség nyomoz utánuk?

Különös bűnügy borzolja a kedélyeket az oklahomai Bartlesville-ben: a napokban két igencsak értékes, Frank Lloyd Wright által tervezett széktől szabadították meg a Price Tower szállót. Az ügy külön érdekessége, hogy magát az épületet is a világhírű építész tervezte 1952-1956 között, ráadásul a 67 méter magas torony rajta van az UNESCO várólistáján, tehát 2016-ban nagy eséllyel a Világörökség részévé is választhatják.

Ebből a toronyból tüntek el a székek.
Ebből a toronyból tüntek el a székek.Buyenlarge / Europress / Getty

A bartlesville-i Rendőrkapitányság felügyelője szerint senki nem sérült meg a rablás során, de a tettest egyelőre még keresik. –írja a curbed.com.A szék ugyanis meglehetősen értékes, 2014 decemberében két hasonló, szintén a Price Towerből megfújt bútorért 10.160 és 11.250 dollárt (kb.2.8-3.1 millió forint) adtak a lelkes műgyűjtők a feketepiacon. De van olyan oldal is, ahol 65 ezer dollárt, azaz körülbelül 18.4 millió forintot kérnek a dizájner székért.

Ilyen székekkel lett szegényebb a szálloda.
Ilyen székekkel lett szegényebb a szálloda.liveauctioneers.com

A Price Towerre egyébként érdemes rákeresni az Instagrammon, az építészet és bútor rajongók ugyanis előszeretettel zarándokolnak el Oklahomába azért, hogy legalább egy éjszakát eltöltsenek Frank Lloyd Wright felhőkarcolójában, ahonnan lelkesen posztolnak képeket az oldalra. Az august85 néven futó felhasználónak köszönhetően például megtudtuk, hogy ennyire pöpec a berendezése a szobáknak:

Így néz ki a 19 emeletes szálloda előcsarnoka:

Price Tower lobby. #FLW #PriceTower #architecture #mural #genius #bartlesville #oklahoma #roadtrippin

Sarah Singleton (@sarahjanesingleton) által közzétett fénykép,

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek