Magyar formatervező az Electrolux Design Lab verseny döntőjében!

Ismét hazai versenyzőért izgulhatunk az Electrolux Design Lab formatervezői verseny döntőjén, Tobias Tsamisis, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem ösztöndíjas hallgatója ugyanis egy interaktív jövőbeli osztályterem ötletével bejutott a legjobbak közé. Mellette öt további pályázó van versenyben a fődíjért.

Electrolux Design Lab

Az Electrolux Design Lab célja, hogy felkeltse a fiatal dizájnerek érdeklődését a jövő otthonai iránt, illetve lehetőséget adjon nekik bemutatni elképzeléseiket, terveiket és tehetségüket a szakma és a nagyközönség előtt. Az immár 13. alkalommal megrendezett versenyre, 60 országból 1500 fiatal tervező jelentkezett.

A pályázók "Egészséges Boldog Gyerekek" témában kisebb és nagyobb gyerekeknek, családoknak terveztek. A verseny győztesét 10000 euróval, valamint egy hat hónapos fizetett gyakornoki állással jutalmazza az Electrolux. A második helyezett 6000 euró, a harmadik helyezett pedig 4000 euró összegű jutalomban részesül. A 2000 eurós közönségdíj nyertese a 35 elődöntős közül a legtöbb szavazatot szerző pályázó lesz. A döntős pályaművei megtekinthetők a verseny weboldalán. A döntőbe jutott hat fiatal tervező október 15-én személyesen mutathatja be pályaművét a szakmai zsűri előtt Helsinkiben. 

Tobias Tsamisis, a MOME ösztöndíjas hallgatója főzés kategóriában nevezett Future Classroom nevű koncepcióját prezentálja. A jövő osztálytermeibe tervezett interaktív főzőpult játékos módon tanítaná a gyerekeket az egészséges és környezettudatos étkezés fontosságára. A mexikói Martha Fabiola García Bustos Voris nevű robotja segítene a gyerekeknek megtanulni, hogyan vigyázzanak a ruháikra. A dél-koreai Jeongbeen Seo Quadruple H nevű pályaműve légtisztító és hulahopp karika egyben. A litván Dominykas Budinas Air Shield néven olyan babakocsit tervezett, amely a legkisebbeknek teremt tiszta levegőt. Az Egyesült Királyság versenyzője, Jordan Lee Martin Bloom elnevezésű pályázata játékos leckéken keresztül oktatja a gyerekeket, sőt felnőtteket az egészséges étkezésre. Az oroszországi Mary Pilyugina Plato nevű robotja pedig bébimonitorként segíti a gyermekekkel való törődést.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek