Tényleg a Kertem lesz a legjobb budapesti kiülős hely?

Idén második alkalommal hirdette meg a budapesti kerthelyiségek és vendéglátós teraszok versenyét a főváros. A Terasz Budapest 2015 pályázatra három kategóriában jelentkezhettek a vendéglátósok, a döntés pedig az öttagú zsűri és a közönség kezében van.

Augusztus 31-én indult a szavazás, és még majd' egy hétig, vagyis szeptember 14-én 12.00 óráig lehet voksolni itt. Az online szavazáson legszebbnek ítélt terasz közönségdíjban részesül, a szavazók között pedig a szervezők 5 darab hellopay kártyát sorsolnak ki. Erre legnagyobb esélye pont a Liget Projekt keretében jövőre ledózerolandó Kertemnek van, jelenleg több mint 650 szavazattal toronymagasan vezetik a mezőnyt.

BVA

A pályázat kiírója és lebonyolítója a BVA (Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.), együttműködésben a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályával, idei újításként a legszebb – közterületen, illetve magánterületen üzemelő – teraszok és kerthelyiségek mellett egy harmadik, úgynevezett pop-up kategóriát is meghirdetett. Az új kategóriában azokat az innovatív megoldásokat díjazzák, amelyek nem állandóan, épületben üzemelő vendéglátóegységek kiegészítő elemei, hanem önmagukban működőképes, szezonális kitelepülések.

A bírálóbizottság (Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes, Finta Sándor főépítész, F. Kovács Attila építész, designer, Széll Tamás, az Onyx étterem sous-chefje, Jókuti András Világevő gasztroblogger) által kiválasztott három győztes egy évig viselheti a Terasz Budapest 2015 címet.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra