Ezek a legszebb hazai borászatok önök szerint!

A tavalyi évben a szüreti szezont követő időszakban mutattuk be azt a nyolc menő borászatot, amelyek nemcsak az ízletes boraik, hanem építészetük miatt is izgalmasak és ami miatt felfigyelt rájuk a nemzetközi szakmai sajtó is. Akkor szavazhattak is kedvencükre, mi pedig most eredményt hirdetünk.

Az Etyeki Kúria épületére szavaztak a legtöbben.
Az Etyeki Kúria épületére szavaztak a legtöbben.Bujnovszky Tamás / bordstudio.hu

Úgy tűnik, hogy önök is nagy rajongói az etyeki Öreghegyen található Etyeki Kúria borainak és a Bord Építész Stúdió által tervezett épületegyüttesnek, mivel majdnem kétszer többen szavaztak rá, mint a többi pincészetre.

A Bordás Péter által vezetett építészstúdió a projekt során egy 150 éves épületet bővített ki 220 négyzetméterről 1100 négyzetméterre, így bőven akadt hely a modern borászatoknál manapság elengedhetetlennek bizonyuló, rendezvények és konferenciák megtartására szolgáló borbíráló helyiségnek, borboltnak és látványterasznak is. A több száz milliós beruházásból megépült Etyeki Kúriánál figyelembe vették a megújuló energiák és a korszerű tisztító rendszerek fontosságát is.

Sokan voksoltak Kis Péter díjnyertes badacsonyi pincészetére is.
Sokan voksoltak Kis Péter díjnyertes badacsonyi pincészetére is.Batár Zsolt

Többeknek elnyerte a tetszését Kis Péter megosztó Bazaltbor-Laposa Pincészete is, amelyet, annak ellenére, hogy a nemzetközi sajtó ódákat zengett róla, a helyiek mégsem éreztek magukénak. Nem sokkal maradt le a badacsonyi hegyoldalba besüllyesztett borászattól a Gereben/Marián építésziroda Almagyar Borterasza, ami az Eger melletti Nagy Eged-hegy lábánál elterülő Almagyar-domb Érseki dűlőjében kapott helyet. A végeredmény nemcsak az olvasóknak tetszett, több külföldi építészeti lap, köztük a Dezeen.com, az ArchDaily.com illetve a Baunetz.com is üdvözölte a Csernus Imre és Csutorás Ferenc által vezetett, 230 négyzetméteren elterülő borteraszt.

Népszerű volt a Gereben-Marián féle egri borterasz is.
Népszerű volt a Gereben-Marián féle egri borterasz is.Lukacs David / g-m.hu
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra