4+1 nyitható asztal kis lakásokba

A kicsi terek nagy hátránya, hogy sok dologról le kell bennük mondani - az egyik ilyen a nagy, körbeülhető étkezőasztal. Bár enni a kanapén ülve is lehet, az azért kényelmetlen, nehézkes és ronda is. Milyen szerencse, hogy az emberiség olyan találékony, így rég létezik már a kinyitható asztal, amikből tudunk mutatni nemcsak praktikus, de valóban dizájnos darabokat is külföldről és itthonról egyaránt.

Itthonról

Ha nem akar a külföldi rendelésekkel szórakozni, akkor itthon is találhat kinyitható darabokat szép számmal. Igaz, ezek többsége eredetileg is ebédlőasztal, így a praktikumuk korlátozott, csupán nagyobbíthatóak. Ez alól az egyik kivétel az IKEA asztala, mely teljesen összecsukva egy konzolasztal méretének megfelelő helyet foglal csak a térben, ráadásul fiókokkal is el van látva, így még a pakolást is könnyíti. Az ára ugyan nem olyan alacsony – egészen pontosan 49990 forint -, de tény, hogy valóban jól lehet használni.

PE179294 (1)
Ikea

A falon

Aki igazán sok teret szeretne spórolni, az nemes egyszerűséggel az egész ebédlőt felcsukhatja a falra - így gyakorlatilag csak egy vékony asztallapnyi helyet kell beáldoznia. De ha már az áldozatoknál tartunk, azt azért nem árt megjegyezni, hogy ez az étkező szépnek csak nagy jóindulattal nevezhető, és a falra csukva sem lesz épp a lakás éke. Arról már nem is beszélve, hogy a 7520 norvég koronás, vagyis nagyjából 278 000 forintos ár sem éppen a vonzó kategória.

uniqaskjermbilde 2013-01-28 kl. 15.33.40
uniqa.ni

Dohányzóasztal transzformáció

Ez talán a leginkább járható út: egy összecsukott állapotában alacsony kis dohányzóasztal, ami megemelve és pár mozdulattal szétnyitva étkezővé alakítható. Így helyet igazából már csak a hozzá tartozó székeknek kell találnia a térben, de mivel azok is összecsukhatóak, talán ez is könnyen megoldható. Ez a megoldás nemcsak praktikus, hanem elegáns is, igaz, meg is kérik az árát: az Ozzio Design T 110 Box néven futtatott terméke 1728,63 euró, vagyis kicsit több, mint 553000 forint.

Dohányzóasztal 2

Akit az előbbi összeg padlóra tett, annak jó hír, hogy létezik egy másik verzió is IMultifunzione Piccolo néven. Egy kicsit kevésbé csillivilli, bár az anyagok és a kialakítás is hasonló, egy fiatalos kis lakásba tökéletes lehet. Persze azért ne számítson arra, hogy ezt majd fillérekből megkapja, a kisasztal ugyanis 688,82 eurós, vagyis 220000 forint körüli árával még mindig nem éppen a kispénzűekre van méretezve.

imulti piccolo 33918 04
arredatutto.com

+1

Az asztalok között talán ennek a darabnak van a legötletesebb kialakítása. Igaz, hogy eredetileg is ebédlőasztal, tehát a sorban csak bajosan szerepelhet, a nyitási mechanizmusa azonban különleges. Az állított deszkákból készült asztalról nem is hinné első látásra, hogy nyitható, pedig ha az említett darabokat elfekteti, akkor lényegesen nagyobb felülethez jut. Sajnos azonban Julien Vidame asztala egyelőre csak terv, még nem kapható sehol.

table extensible.gif
vidamecreation.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra