Szimpla Bringa Piac: nagy várakozás után óriási csalódás

Imádok kerékpárral közlekedni, ezért hatalmas kedvvel mentem el szombaton Budapest VII. kerületébe, a Bringa Piacra, amelynek a külföldiek körében is népszerű Szimpla adott helyet. Nem tudom, hogy az én várakozásaim voltak túl nagyok (nem), vagy tényleg önmagában is gyenge volt a rendezvény, mindenesetre keserű szájízzel távoztam. El is mondom, miért.

Teljesen érthető, hogy a hely térbeli adottságai befolyásolják, hány árus fér el, viszont úgy éreztem, ennél jóval többen is lehetnének – ha jól emlékszem, összesen 6 vagy 7 asztalnál lehetett nézelődni bringás cuccokat, az emeleti rész pedig teljesen üres volt. Akadt olyan, aki bár igyekezett, de egyéb munkák miatt nem tudott ott lenni, az meg pláne nem vigasztalt, hogy valaki „Minden 300 Ft" felirattal hirdetett olyan termékeket, amikért még 10 forintot sem fizet senki. Az árak amúgy rendben voltak, nem láttam elszállt dolgokat, minden annyiba került, amennyire (a kerékpáros árakat ismerve) számítani lehetett.

Profiljukat tekintve nagy mozgásterük ugye nem volt a résztvevőknek, hiszen mindenki bringás kiegészítőket jött árulni, de szerencsére a klasszikus termékek mellett akadtak kreatív ötletek is. Helyhiány miatt viszont nem tudták bemutatni a teljes árukészletüket, így csak egy kis ízelítőt kaphattunk abból, hogy milyen termékeket is kapni az adott boltban. Utólag sokkal inkább járható útnak tekintettem volna azt, ha a Facebook-eseménynél kapunk egy listát arról, hogy kik lesznek ott és akiknek szimpatikusak a portékái, azokat felkeresem majd valamikor.

Az érdeklődők egyébként találkozhattak az 1MinD1 biciklibelsőből és - külsőből készített termékeivel, a recyCLOCK lánckerékből készített falióráival és láncszemekből készült kulcstartóival (utóbbi egyébként nagyon jópofa és csak 450 forintba kerül), a Bringadivattal, a Serin ultramenő hátizsákjaival (ezek egyébként 15-20 ezer forint közötti összegbe kerülnek) és bringás sapkáival, illetve a Fogaskerékpárral is. 

Így utólag már csak azért sem értem az esemény miértjét, mivel a piacon árusító boltok (vagy webshopok és Meska boltok) egy fél délután alatt bejárhatóak és akkor ráadásul az egész kínálatot látjuk, nemcsak azt a pár darabot, amit elvisznek a Szimplába.

És már csak azért is kényelmesebb ez a módszer, mivel most szombaton a bringások egy jelentős része nem zárta le kint a kerékpárját, hanem az amúgy is szűk folyosón tologatva-tolongva nézelődött a portékák között. Persze, jó kérdés, hogy minek panaszkodom amiatt, hogy egy kerékpáros eseményen kerékpárokba botlok, viszont nyugodtan kint lehetett volna őket hagyni: kevés olyan bringás kiegészítő van, amelynek a vásárlásához szükség van magára a biciklire, ha pedig mégis valami olyasmi tetszik meg, ahol igen, akkor még mindig ki lehet menni érte és be lehet hozni. Addig teljesen felesleges.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra