Lehet egy reptéri váróterem otthonos?

Nem kérdés, hogy a repülőterek egyik legkevésbé izgalmas pontját a várótermek jelentik. Erre a tényre cáfolt rá nemrég az építészettel és bútortervezéssel foglalkozó Nuca Studio két dizájnere, Robert Marin és Ionel Pasci, akik a Bukarest mellett található Henri Coandă Nemzetközi Repülőtér várójából varázsoltak egy meglepően izgalmas, pozitív gondolatokat keltő és nyugodtságot árasztó helyet.

A kreatív tervezők a váróterem sivár hangulatát játékos, geometriai formákra és vidám színekre cserélték, míg az ergonomikus bútorokat úgy készítették el, hogy azok laptopozásra, tabletezésre és pihenésre is egyaránt alkalmasak legyenek – írja a designmilk.com a nem mindennapi berendezést kapott kényelmes váróteremről.

A 2004 májusáig Otopeni Nemzetközi Repülőtér néven ismert repülőtér új nevét az ismert román feltalálóról és aerodinamikai úttörőről, Henri Coandăról kapta, aki a Wikipedia.org szerint a világ első sugármeghajtású gépének megtervezője is. Bár ezt az állítást többen is cáfolják, de az tény, hogy sok különös eszközt talált fel, többek között a „repülő csészealjat” és a Coandă-hatást. Nézze meg a galériában, hogy milyen egy igazán modern, lounge hatást keltő váróterem!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra