Íme 9+1 budapesti coworking iroda!

Bár már hazánkban is terjed a skandináv kezdeményezésen alapuló Hoffice, azaz a közösségi együttdolgozás valakinek a lakásában, azért a legtöbben még a coworking (közösségi munkavégzés) kifejezéssel is csak most kezdenek megbarátkozni. A wikipédia.org meghatározása szerint ez egy olyan munkastílus, melynek során az egymástól függetlenül dolgozó emberek ugyanabban a munkatérben dolgoznak, ami így egyfajta átmenetet képez a bérelhető iroda, közösségi klub és egy kávézó között. A hajtás után megismerheti a legmenőbb budapesti coworking irodákat és megnézheti, hogy milyen alternatívákat kínálnak a sokszor egyhangúvá váló otthoni munkavégzés helyett!

1. Loffice

A Loffice-t az egyik legismertebb fővárosi coworking vállalkozásként tartják számon, ami a 2009-es nyitás óta már nemcsak a Paulay Ede utcában van jelen, hanem a belvárosi Király utcában, az ötödik kerületi Sas utcában, a Salétrom utcában, valamint Bécsben is nyitottak egy-egy irodahelyiséget. A többnyire szabadúszók által felkapott designer irodák bérlésére kedvező csomagokat állított össze a céget vezető fiatal testvérpár, a Paulay Ede utcában például 18.400 forintot kell fizetnünk öt nap használatért, aminek keretében egy órán át miénk a tárgyaló is. Az egy hónapos bérleti díj 44.000 forintba kerül, a többi helyszínen pedig négyzetméter függővé tették az árakat, de a rendezvény tereket is bérbe adó cég részletes árlistájáról ide kattintva tájékozódhat. A Loffice egyébként számos elismerést bezsebelt az elmúlt időszakban, 2010-ben például elnyerték az Év Fiatal Vállalkozói címet, 2011-ben az Év Zöld Irodája bronzérmét, 2013-ban pedig a Design Management Különdíját.

2. Colabs

A kezdő vállalkozásokat és a kreatív startup programokat aktívan támogató cégtől az üzleti, a kreatív és a tech szférából is bérelnek irodákat. A Colabsnak a város két meghatározó pontján is vannak irodái, az ötödik kerületi Irányi utcában 2011-ben alakítottak ki egy 500 négyzetméteres helyiséget, ahol többek között nyolc iroda és egy tárgyaló kapott helyet. A Krisztina körúti irodát 2013-ban 22 szobával, 10 coworking asztallal és 3 konferencia teremmel indították el, egy közel 200 négyzetméteres helyiségben. Az árakat viszont nem tüntették fel az oldalon, a bérlési feltételekről ide kattintva emailben tájékozódhat.

3. KoWerk

A DBH Services Office GreenPoint hetedik kerületi irodája egy „A” kategóriás irodaházban rendezte be környezettudatos és fiatalos stílusú irodáját, amelynél jól láthatóan nagy gondot fordítottak a külcsínre és a bútorok minőségére is. Akiknek tetszenek a belső kerttel ellátott, menő irodaházak, azok ide kattintva emailben érdeklődhetnek, hogy mennyibe fáj a hely bérlése egy órára, egy napra, vagy esetleg hosszabb távra.

4. CoWorking

Otthonos és családias hangulatú irodaként hirdeti magát a Károly körúton található CoWorking, ahol többek között a System Farmer, a Macacademia és az EXimPERT Kft is bérel irodát. A cég nem bonyolította túl az árazást és a csomagok összeállítását: van egy havi 30.000 forint + ÁFÁS alapcsomagjuk, ami tartalmazza többek között az ingyenes és korlátlan telefon hívásokat, a nagy sebességű, megbízható internetet, a recepció szolgálatot, a zárható szekrényt valamint a zuhanyozási lehetőséget. A prémium csomagban havi 40 ezer forintért viszont már postai ügyintézést is kapnak az ügyfelek, de igény esetén akár fordítást vagy könyvelést is rábízhatunk a CoWorking alkalmazottaira.

5. TheHub

A Paulay Ede utcában található bázis egyfajta katalizátorként működik a vállalkozók és az induló vállalkozók között, így ebben az esetben nemcsak asztalt bérelhetünk, de igény szerint mentor programban is részt vehetünk vagy akár üzletfejlesztési és marketing tapasztalatokat is szerezhetünk. Az autó- és bicikliparkolóval is felszerelt inspiratív környezetben havi 39 ezer forintért bérelhetünk magunknak asztalt és széket, ha viszont csak 14 napot szeretnénk bejárni egy hónapban, akkor 26 ezer forintból megúszhatjuk. A napi bérlés természetesen ennél jóval drágább, a reggel kilenc és este hat között nyitva tartó irodában háromezer forintért tartózkodhatunk, ha viszont csak egy órára van szükségünk, akkor 5000 forintot kell otthagyni a TheHubnál.

6. Kaptár

„Ahol mindig egy izgalmas ember ül melletted!” – ezzel a szlogennel hirdeti CoWorking munkatér elnevezésű programját a kiállításoknak és egyéb bemutatóknak is helyet adó belvárosi Kaptár, ahol a napijegy 3500 forintba, a havijegy pedig 38.500 forintba kerül. Ezért a pénzért reggel nyolctól este nyolc óráig tartózkodhatunk a bérelt helyünkön, használhatjuk a kávézót és az internetet, valamint a közösségi programokon is részt vehetünk, ha akarunk. A Kaptár egyébként sport- és biciklibarát, amiből kiindulva valószínűleg nem okoz gondot a kerékpár elhelyezése sem.

7. i-Office

A 11. kerületi irodaházban a kiadó irodák mellett coworking munkaállomások illetve tárgyalók is bérbe vehetőek óradíjas rendszerben. Az induló vállalkozókat és bel-budai szabadúszókat megcélzó cégnél egy négy hetes bérlet 27.000 forintba kerül, egy 10 nap/hóra szóló bérletért pedig 21.000 forintot kérnek. Az i-Office egy 19.800 forintos díjat számol fel az iroda címének használatáért is (Telephely/székhely cégbírósági címként való bejegyzéséhez hozzájárulás, postaláda, névtábla a recepción), valamint további 2600 forintba kerül a posta továbbítása, 1250 forintba pedig a telefon átirányítása. A legtöbb belvárosi coworking állomáson ebben az árban már bőven benne van a kávé, tea vagy tej használata, itt viszont 250 forintot kérnek ezekért az extra szolgáltatásokért.

8. Greenspaces

Nem sokban tér el a fent felsoroltaktól a Greenspaces Oktogonon található irodája sem, ami szintúgy kiváló azoknak, akik nem szeretnek egy hangos kávézóból vagy otthonról dolgozni. A belvárosi lakásból kialakított inspiráló üzleti környezetért 39.000 forintot kell fizetnünk havonta, egy négy asztalos szobáért viszont már havi 150.000 forintot kérnek a bérbeadók. A helyiség emellett még különféle előadásokra és rendezvényekre is kibérelhető.

9. Kubik

Az újlipótvárosi Jászai Mari téren található iroda a legtöbb ilyen közösségi helyhez hasonlóan 7/24-ben biztosít bejutást ügyfelei számára. A konyhával, zárható szekrényekkel és zuhanyzóval felszerelt Kubik szolgáltatásai közé tartozik a bérelhető munkaállomás és internet mellett többek között az is, hogy a bérlők igénybe vehetik a projektort, az LCD TV-t, az IT támogatást, valamint a felhő alapú szolgáltatásokat is. A Kubikban 3500 forintot kérnek egy napra, a havi díj pedig extra igényektől függően 20-45 ezer forint között van. A levelezési cím regisztrálása valamint a tároló szekrény havi díja 4000 forintba kerül a cégnél, egy fekete-fehér A4-es lapra való nyomtatásért vagy fénymásolásért pedig 10 forintot kérnek el oldalanként.

+1, ha mégis a kávézókat szereti

Vannak, akiket még a fent említett vonzó feltételek sem bírnak rá arra, hogy irodába járjanak dolgozni, így ha ráunnak az otthoni munkára, akkor inkább beülnek egy csendesebb vagy éppen pörgősebb kávézóba dolgozni. Bár többen preferálják erre a célra az ismert kávézóláncokat, azért vannak a kávézó-multiknál szórakoztatóbb helyek is a városban, ilyen például a Kino vagy a Castro, ahol nem probléma, ha pár órára beülünk a laptopunkkal dolgozni, miközben meg is ebédelhetünk vagy kávézhatunk, de akár a megbeszéléseinket is ide szervezhetjük.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek