no

A polc, ami kicsi is, lukas is, mégis polc

Az igazán jó designer cuccok nem azok, amik milliókért cserélnek gazdát, vagy amiket igazából semmire nem lehet használni. A talpraesett tervező olyan hétköznapi tárgyakat tud érdekesen és használhatóan újragondolni, mint például egy polc.

Legalábbis Luka Pirnat, szlovén tervező ezt tette. Kitalált egy olyan polcot, ami messze áll a megszokottól, mégis egészen jól használható, viszont sokkal izgalmasabban néz ki. Projektjének megvalósításához pedig a Kickstarter.com-on gyűjt pénzt.

Kép: 360shelf.com
Kép: 360shelf.com

Pirnat polcai se nem hosszúak, se nem vastagok. Ha oldalról látja, akkor hiheti azt, hogy ez is a jól ismer, csupán néhány könyv szélességű, mindenhol kapható lebegő polc. Megfelelő szögből megfigyelve viszont kiderül: ez a polc valójában egy közel négyzet alapú... keret. 

Oké, de akkor hogyan tart meg bármit is? Nos, úgy, hogy ennek ötletnek – valamint egy ügyes, forgatható és rögzíthető szerkezetnek – köszönhetően a polcok 360°-ban elforgathatóak, és szinte minden állásban megtartják a rájuk helyezett tárgyat. Persze csak akkor, ha azt megfelelően teszik rá: azaz, ahelyett, hogy keresztben rátenné, a sarkát csúsztassa bele. 

Kép: 360shelf.com
Kép: 360shelf.com

Ha önnek is megtetszettek ezek az ötletes és könnyen elhelyezhető darabok, könnyen hozzájárulhat a tervező ötletének megvalósulásához azzal, hogy rendel belőlük. Az első 100 darabot 40 dolláros, azaz nagyjából 10000 forintos áron szerezheti be, azután a polcok darabjáért már 12600 forint körüli összeget kell leszurkolnia. Persze csak akkor, ha nem csomagban rendeli, hiszen így darabja ennél olcsóbban is kijön. Most már csak azt kell eldöntenie, hogy egy lukas, apró kis keret megér-e ennyit egy esetleg nagyobb, de unalmasabb helyett..

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra