Madárrajongókra hajt a Lego

Bár a Lego eredetileg gyerekjáték lenne, mégis rengeteg felnőttet is megihlet a variálhatósága és az (akár) művészi lehetőségei miatt. Most újabb célcsoportot ragadhat magával: a madárkedvelőkét.

Így járt Tom Poulsom is, akit magával ragadott a lehetőség, hogy a hobbiját és a legózást keverheti – írja a boredpanda.com. Az eredetileg kertész úriember ugyanis nagy madárrajongó, amellett, hogy mindig is szerette az építőjátékot. Ám amíg mások űrhajókat és tornyokat építettek, ő szeretett volna valami olyasmit alkotni, ami kapcsolódik a elfoglaltságához, amit imád. Egy ügyfelénél töltött nap során a vasvilla nyelére szállt egy vörösbegy, ami megadta a kezdő lökést.

Poulsom élt azzal a lehetőséggel, amit a Lego gyakorlatilag mindenkinek biztosít, méghozzá azzal, hogy az ötlete megvalósulhat, ha az másoknak is tetszik. Így a madaras elképzelés – néhány képpel illusztrálva – felkerült az ideas.lego.com honlapra, és elkezdte gyűjteni a támogatókat, akik szintén jó ötletnek találták az elkélpzelést.

A madarak népszerűsége nőtt, egészen addig, amíg a projekt elérte a 10 000 támogatót, és ezzel a lehetőséget, hogy valóban gyártani is kezdjék. A színes és ötletes építőkészletet januárban dobja piacra a cég, így interneten már beszerezhető lesz, ám a hazai megjelenés egy kicsit még várat magára.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek