A bőrönd, amibe korlátlan mennyiségű szuvenír fér

Utazni szinte mindenki szeret, azonban van egy kényes, és nem utolsó sorban igen drága vetülete az utazásnak – ez pedig nem más, mint a csomag. Az addig rendben is van, hogy ha az ember csak egy hosszú hétvégére utazik egy városnézésre, akkor csak egy egészen kicsi táskára lesz szüksége, ám ha hosszabb időre megy, akkor már egy nagyobbat kell vinnie. De mi van akkor, ha helyszűke miatt nem akarunk egy rakás bőröndöt tárolni otthon? És leginkább: ha kevés cuccal megyünk, de sokkal jövünk?

A csomag mérete természetesen azért is számít, mert erősen befolyásolja az árat is, amennyiért a repülőn utazhatunk vele. Ez tehát azt jelentené, hogy be kell szereznie egy kis útitáskát, egy közepeset, és persze egy nagyméretűt, ha sok dolgot szeretne magával vinni vagy hozni. Ez pedig – ha olyan darabokat szeretne, amik nem esnek szét két út után – bizony sok tízezres kiadást jelent.

Kép: fuguluggage.com
Kép: fuguluggage.com

Ennek a problémának a megoldására esküdött fel Isaac Atlasa 2013-ban, majd Daniel Gindis és David Lifshitz segítségével bele is fogott a tökéletes bőrönd megalkotásba. Most már addig jutottak vele, hogy ideje volt bevonni a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalt is, hogy megszerezzék a szükséges kezdőtőkét a Fugu nevet kapott bőröndöt gyártására. A japán fugu - más néven gömbhal - nemcsak arról ismert, hogy ha húsát nem a kellő szakértelemmel és elővigyázatossággal készítik el, akkor halálosan mérgező, de arról is, hogy egyik védekező mechanizmusa, hogy veszély esetén testét eredeti méretének többszörösére képes felfújni. Hasonlóképp képes méretét változtatni ez a bőrönd, ami a piaci kihívásoknak megfelelően természetesen víz- és ütésálló is, valamint olyan kerekekkel szerelték fel, melyekkel minden irányba könnyeden gurítható. 

Kép: fuguluggage.com
Kép: fuguluggage.com

A Fugu ugyanis felfújható oldalfalakkal rendelkezik, amit természetesen beépített pumpa működtet. A levegő hatására a kis méretből (34,3 cm X 54,6 cm X 22,8 cm) jóval nagyobbá lehet alakítani (34,3 cm X 54,6 cm X 68,6 cm) és ez még nem is minden. Teljesen kinyitott állapotában ugyanis kisebb utazószekrénnyé változik, fiókokat és polcokat is rejt, sőt akár vállfával együtt is beleakaszthat ruhákat.

A bőrönd teljesen felfújt állapotában kis munkaasztalként is használható, és ilyenkor akár ki se kell pakolni belőle, a szállodai szekrényt is helyettesítheti. Ha pedig már nincsen szüksége a nagy térre, akkor a pumpa le is tudja ereszteni az oldalfalakat, így a csomagja megint kompakt lesz.

A gyártáshoz szükséges kezdőtőkét a tervezők a támogatóktól várják, akik (megfelelő összegű) hozzájárulásuk révén jogosultak is lesznek a bőrönd első példányainak egyikére. Az alapkivitelért 219 dolláros támogatást kell bedobnia a közösbe (ez nagyjából 55200 forintra jön ki), de ha a 7 kiegészítővel ellátott gold csomagot szeretné, azért nagyjából 99500 forintot, míg a VIP csomagért (aminél az oldalfalakra a nevét is felírják) már körülbelül 125000 forintot kell leszurkolnia. Olcsónak valóban nem tekinthető, de ha körülnéz egy kicsit, mennyibe kerülne 2-3 jó minőségű hagyományos bőrönd, már nem is annyira elvetemült ez az ár. Ön rászánna ennyit?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek