Egy jegyzettömb, ami ragyogva jelzi a teendőit

Menő környezettudatos tervezésben, hogy a környezetet kímélő termékek némi retrós beütést kapnak. Ilyen Sun Jin találmánya is, ami történetesen egy digitális jegyzettömb.

Tény, hogy az erdők, a Föld, vagyis végső soron a saját érdekünkben nem igazán kéne papír alapú jegyzettömböket használni.  Ezért is tartalmazza - többek között - szinte minden hordozható elektronikus kütyü az emlékeztető funkciót. Ez bár nagyon praktikus, de a telefon jegyzettömbjét használni kifejezetten nehézkes, ha épp azon beszélve kapja a fontos infót, mire pedig eljut oda, hogy feljegyezze a dolgokat, a felét már el is felejtette. A másik probléma a megszokás: sokkal gyorsabb, egyszerűbb és kézenfekvőbb a dolgokat az előttünk heverő jegyzettömbre írni, mint a telefonba, vagy a gépbe bepötyögni.

reminder 01
yankodesign.com

A jegyzettömb tehát még mindig tartja a helyét, ezért a tervező, Sun Jin éppen ezért nem is egy új helyettesítőt álmodott meg, hanem magát a post-it-et gondolta újra, ahogyan az a Yanko Design oldaláról kiderül. A találmánya egy olyan szerkezet, ami tökéletesen úgy néz ki, mint a papírtömb, 2 apró különbséggel. Az egyik, hogy a felső része nem vehető le, ez ugyanis egy digitális órának ad helyet a pontos idővel és a dátummal. A másik, hogy nagyjából 15 lapból áll, szemben a papír alapú sokasággal. Viszont cserébe itt egyetlen lapot sem kell kidobni.

reminder 03
yankodesign.com

Ezen felül megvan az az előnye is, hogy a jegyzetlap - amit megírt, kivett a tömbből és kitett a falra – világítani kezd, amikorra a memó szól. Ez a jegyzettömb ugyanis olyan lapokat tartalmaz, amik mágnesezhetőek, és egy speciális tollal lehet rájuk írni. Az elv hasonló ahhoz a rajztáblához, amire mágneses tollal lehet írni, majd egy mágnes áthúzásával az egészet le lehet törölni. Csakhogy itt a papír egy led és egy akkumulátor réteget is tartalmaz, így a világítás sem gond számára. Az ön dolga csak annyi, hogy a felső részen beállítja a dátumot és az időpontot, a cetlire felírja a teendőt, majd kiteszi a falra. Amikor aktuális lesz, a papír világítaani kezd, így nem felejti el a dolgokat.

Ha pedig már nincs szüksége az adott információra, a papírt vissza tudja tenni a tömbre, és egy gomb megnyomásával törölheti az elavulttá vált memót róla, így újra felhasználhatja. Kár, hogy ez a termék egyelőre még csak koncepció, de ha gyártásra kerül a sor, nálunk biztosan helyet kap majd egy-két darab.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek