Ön megtalálja ezek közt Micimackót?

Szokatlan bútorkollekcióval rukkolt el a számos dizájndíjjal kitüntettet japán márka, a Nendo. A stúdió alapítója és vezető tervezője, Oki Sato ezúttal a Walt Disney japán irodájába készített bútorokat, melyeket a rajzfilmstúdió egyik közkedvelt filmje, a Micimackó szereplői ihlettek – írja a minimalista stílusban megtervezett asztalról és székekről a designtaxi.com.

Micimackó ihlette bútor kollekció Japánból.
Micimackó ihlette bútor kollekció Japánból.nendo.jp

„Mielőtt Micimackó, Tigris és Füles megjelentek volna a televízióban, ők csupán Christopher Robin kitömött állatai voltak. Aztán A.A.Milne-nek köszönhetően könyvillusztráció lett belőlük (valójában E.H. Shepherd karakterei már a könyv előtt megvoltak - a szerk.) majd animáció formájában életre keltette őket a Disney. A karakterekből most játékos, de elegáns bútor kollekció lett” – mutatja be a skandináv letisztultságú, juharból készült, igen minimalista darabokat a tervező, aki minden egyes bútorba csempészett valamit az ikonikus figurákból.

Szerintem a bútoroknak...

Az ovális formájú dohányzóasztalt például Micimackó ihlette, arra mi is rájöttünk, hogy a vörös színű betéttel értelemszerűen Micimackó pólójára kívánt utalni a dizájner. A kicsi, ovális, lila fedéllel ellátott asztallal Malacka karakterét idézte meg, és Fülesre is könnyen ráismerni, övé lett a szürke anyaggal bevont, "fejlógatós" asztal. A mindig vidám, a farkát sokszor rugóként használva pattogó Tigrisnek a magas szék jutott, de ezen például már elég sokat kellett gondolkoznunk.

Ön mint gondol a háztartásokba és hivatalokba egyaránt elsüthető kollekcióról: azonnal beugrott róla Micimackó, vagy köszönőviszonyban sincs a karakterekkel? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek