Rakjon össze íróasztalt egyetlen falapból!

A bútor gyártók már régóta tudják, hogy minél kevesebb felesleggel, hulladékkal dolgoznak, annál jobban megéri nekik a gyártás. És persze nem utolsó sorban, ha nem a bolt, hanem Ön rakja össze a bútort, akkor a szállítás, és a tárolás is jelentősen kedvezőbb árral bír.

A Designrulz.com oldalain megjelent Zero Waste Furniture, vagyis a hulladékmentes bútor ennek egy kicsit továbbgondolt változata. Az ausztrál Mark Austin, és Andrew Maynard környezetvédelmi tervezők által készített bútor ugyanis igen érdekes darab, amelynek különösen a kirakós-rajongók fognak örülni.

Kép: maynardarchitects.com
Kép: maynardarchitects.com

Ha megrendeli ugyanis, a csomagban egyetlen, 240x120 centis deszkát fog kapni. Ezt a tervezők úgy szabdalták fel, hogy később egy asztalt lehessen belőle összeállítani. Méghozzá úgy, hogy közben nincsen hulladék, nem kell szögeket használni, csak egy kis logikát, és némi képzelőerőt.

Kép: maynardarchitects.com
Kép: maynardarchitects.com

Az U alakú lécekből, és a kisebb-nagyobb elemekből ugyanis úgy állíthatja össze a bútort, hogy annak még tárolórekeszei is lesznek, melyek könyvek, CD-k, füzetek tárolására alkalmasak. A szellemes kialakításnak köszönetően ráadásul így könnyebben is találja meg a keresett dolgot, hiszen egy pillantással áttekinthető, miket tartalmaznak az asztal rései – arról már nem is beszélve, hogy mennyire jól néz ki ez az elrendezés.

Kép: maynardarchitects.com
Kép: maynardarchitects.com

Mivel a két tervező számára fontos, hogy valóban kevés pénzből, és valóban hulladék nélkül dolgozzanak, így az asztal gyártása során keletkezett egyetlen felesleges anyag, egy kisebb zsák fűrészpor sem megy kárba. A vásárlásnál ezt is megkapja a kedves vevő, és rá van bízva, hogy macskaalomként, vagy éppen a kertben, talajtakarásra használja fel.

Kép: maynardarchitects.com
Kép: maynardarchitects.com

Bár folyamatosan asztalról beszélünk, ez ne tévessze meg. Ha ugyanis szeretné, akkor egy kis konzolasztalt, de két darabból akár egy ágyat is összerakhat. Vagy emeleteset, melynek alsó része íróasztal, a teteje pedig ágy. Méreteiből adódóan akár étkezőasztalnak is alkalmas, szóval a felhasználhatósága is igen széleskörű. Árat sajna nem tudunk, de a tervezők mailben nagyon szívesen elárulják, mennyibe fájna, ha ön is ilyen környezettudatos bútordarabot szeretne.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra