10 csábítóan penetráns szuvenír a balatoni bazársorról

Lassan vége a balatoni nyaralásnak, és közeledik a hazaindulás előtti legkomolyabb kihívás: beszerezni az ajándékokat a családnak, barátoknak, kollégáknak, esetleg magunknak. Milyen a jó szuvenír? Ízléses, egyedi, és utánozhatatlanul visszaadja az adott hely hangulatát. Ugye ön is ezt érzi, amikor a balatoni út mellett kocsikázva megpillantja a Barbie-s labdák, pucérnős törülközők és ultraviola színben pompázó jégkásák kavalkádját? Ha a pénztárcájában már nagyon ficeregnek a forintok, hogy mindent, igen, mindent megvásároljon, ne hamarkodja el: előbb tekintse át körképünkben a delux kínálatot, hogy bölcs, felelősségteljes döntéseket hozhasson.

Hőre villantó ernyeibélás flaska

20140820 111838
Steiner Kristóf / Dívány

Bár senki sem erősítette meg hivatalosan, hogy a fotón a letűnt magyar filmcsillag pucérkodik, a hasonlóság egészen megdöbbentő. A helyszínen rettenetesen szerettük volna tesztelni a szuvenírt, de az augusztus 20-i szemerkélő eső sajnos nem volt elég meleg a leleplezéshez. De még így, a nagy létbizonytalanságban is megér ezerhatot, nem?

Pre-ribanc Miley Cyrus ereklyék

20140820 112039
Steiner Kristóf / Dívány

Emlékszik még, hogy a nyelvnyújtogató, picsagatyában pucsító popkult ikon egykor még szende tinilány is volt? Ne aggódjon, mi sem. Arra viszont igen, amikor Cyrus Hanna Montana néven nyomult egy nézhetetlen Disney-sorozatban, majd a mozikat is meghódította hosszú, szőke frizurájával, pink strasszos farmerben. És persze arra is, hogy ekkortájt minden füzetborítóról, tolltartóról, iskolatáskáról ő vicsorgott ránk (alternatívaként esetleg a szintén méltán népszerű High School Musical sztárjai). Ez a relikvia még akkoriban maradhatott a bazársoron – és bár biztosan akad, aki szerint idejétmúlt szuvenír, szerintünk mára komoly muzeális értéket képvisel.

Ribancrendszámos-tangás női segg hűtőmágnes

20140820 111215
Steiner Kristóf / Dívány

Bár az ember azt hinné, hogy a 2014-ben már csak ribancrendszámként emlegetett, fenék feletti nonfigcsi tetkót már élőben sem látja senki szívesen, a szuveníripar meglepet bennünket. Ezek a parányi seggek mind egyedi tervezésű, nonfiguratív szimbólumokkal ékeskednek, és csak néhány olyan akad közöttük, ami úgy elkopott, mintha már tíz éve díszítené egy siófoki apartman hűtőszekrényét. Azt mondják, a tetoválást mindig megbánja az ember, de szerintünk ön azt fogja restelleni élete végéig, ha nem szerez be egy ilyen örök darabot.

Csillámtetoválás megannyi formában

IMG 20140820 112242
Steiner Kristóf / Dívány

...például dinoszaurusz alakban. Hiszen – ha már a tetoválásoknál tartunk – mennyire szexi már egy strasszokból kirakott velociraptor egy 500 köbcentis dekoltázs felett! Ha erre nem hevülne kellőképp, a csillámtetkó standdal épp szemben lévő büfében még megtörténhet egy nagy adag csipös csirkeszárnytól. Igen így, rövid „ö”-vel.

Plüssmajom-agyvelőből préselt imonádé

IMG 20140820 112628
Steiner Kristóf / Dívány

Indiana Jones után nagyon-nagyon szabadon. Feltételezzük, hogy ezt frissen szokás facsarni, hiszen az összes többi plasztiktartályban már ott kevereg-kavarog a szürreális színű jégkása, ám ennek a frissítőnek üresen tátong a palackja. Sebaj, minél frissebb, annál jobb, és százhúszér decije a hülyének is megéri. Hacsak nem maradna inkább a baubeere-heidelbeer változatnál.

Budapest mit Sissi Schloss

IMG 20140820 112413
Steiner Kristóf / Dívány

Ha ön sem tudott róla, hogy a magyar fővárosban található Sissi császárné egyik titkos kastélya, feltétlenül látogasson el egy balatoni utazási irodába. Itt ugyanis megtudhatja, hogy a hangzatos plakát valójában a gödöllői kastélyt hirdeti, és senkit sem zavarnak olyan akadékoskodó tények, mint hogy ez egyébként kábé százhúsz évvel korábban épült, mint sem hogy Sissi először meglátogathatta volna, a hivatalos neve pedig Grassalkovich-kastély. A recepción ülő, rikító rózsaszín szájrúzst viselő, hatvan körüli hölgy ugyan igyekezett kimerítő információt nyújtani a túráról, ám ebben megakadályozta, hogy kizárólag németül beszélt. Az egyetlen magyar mondat akkor hagyta el a ciklámenszínű ajkakat, mikor megkérdeztük, melyik Habsburg uralkodó birtokolta a kastélyt. Innen tudjuk: „Erzsébet király.”

Patinás parfüm utánzatok

20140820 111759
Steiner Kristóf / Dívány

Itt ne keressen Guccsit meg Börbörit – van helyette Ósn Fress, meg Glóri, sőt K' Men is. Ez utóbbi különösen ajánlott Kristófoknak, Katáknak és Károlyoknak, hiszen egy ilyen monogrammal ellátott párfümöt már-már olyan érzés lehet használni, mintha saját kölnimárkánk lenne. Kiváló választás lehet az esti diszkóhajóra, de életmentő lehet taktikai illatvegyverként is, ha meglátogatnánk a bazársor nyilvános vécéjét. 

Műgyanta buddha piros plasztik strasszokkal

20140820 111547
Steiner Kristóf / Dívány

Buddháról köztudott, hogy odavolt a cifraságért és csillogásért. A fenyvesiek felmenői még saját szemükkel látták, hogy a bölcs tanító a megvilágosodás ösvényét is Swarovski kristályokkal rakta ki. Ezért aztán cseppet sem meglepő, hogy ezeken a szuvenírokon random helyeken csillan fel egy-egy rubin strassz. Bár az aljukon lévő címkék szerint mindegyikük „tibeti kézműves” termék, azért nyilvánvaló, hogy a diadalmas kínai ipar gépsorai alkották meg őket, a tőlük ismert hatalmas műgonddal. A kevésbé spirituális lelkek választhatnak helyettük ugyanitt margarétán csücsülő békát.

Karvéti és húsrácsonyi dekoráció

20140820 111659
Steiner Kristóf / Dívány

Mit tehet az igényes lakásdekorációt gyártó cég, ha a karácsony és a húsvét is elmúlt, ellenben rajtuk maradt némi műfenyő és hímestojás? Mi sem egyszerűbb: kompozíciót építhet a lomokból. Így született meg a balatoni bazársorok talán legszürreálisabb produktuma, ez a kosár, amelyben a napocsibsék fenyőgallyakon tojnak a mezei virágok diszkrét takarásában. Ja, és egy arany masni! Mindenképp kerüljön rá egy arany masni!

"Köszi, ma már dugtam" feliratú felespohár

20140820 111127
Steiner Kristóf / Dívány

Ha habozik, milyen ajándékkal lephetné meg édesanyját, nagypapáját, otthonmaradt gyermekeit, főnökét, esetleg önmagát a nyaralás alkalmával, ez az ideális választás. Praktikusabb, mint egy "Balaton by night" feliratú csöcsös bögre, hiszen minden valamirevaló magyar pálinkával idítja a napot. Ám ha ön azok közé tartozik, akik szeretnének beszélőviszonyban maradni rokonaikkal és kollégáikkal, esetleg nem érti a vaskos magyar humort, hagyja csak lógni az állványon. Jövőre még mindig meggondolhatja magát: meggyőződésünk, hogy ez a szuvenír 2015-ben is várja majd a vásárlókat a csodálatos dizájnelemek mekkájában, a balatoni bazársoron. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra