nono

Floyd Leg: négy lábból akármennyi asztal

Szeretne egy olyan asztalt, ami könnyen szállítható, és az éppen aktuális hangulatának megfelelően változtatható a kinézete? Már erre is van lehetőség, és bár nem ez a legolcsóbb megoldás, cserébe viszont tényleg széles skálán variálható!

Egy érdekes ötlet

A Floyd Leg alkotói mertek nagyot álmodni. Illetve nem is nagyot, és még csak nem is bonyolultat, hanem éppen fordítva: kompaktot és egyszerűt, ráadásul valóban használhatót. Történt ugyanis, hogy Kyle Hoff elhatározta, hogy épít egy asztalt, de abba a problémába ütközött, amibe a legtöbben azok közül, akik dolgoznak is a hobbijuk mellett: nincs rá elég ideje, és nincsenek hozzá eszközei. Ráadásul azzal is számolnia kell, hogy egy asztal szállítása nem egyszerű, hiszen bár kevés anyagot kell hozzá használni, de nagyon sok helyet foglal.

kép: www.thefloydleg.com
kép: www.thefloydleg.com

Ezt végiggondolva jött az ötlet, hogy alkosson egy olyan lábat, ami egyszerűen levehető és visszarakható, és akármilyen asztallaphoz megfelel. Tulajdonképpen egy olyan szorítóról van szó, melyet akármelyik barkácsáruházban megtalálhat, azzal a kis különbséggel, hogy a szerkezet nyele meg van hosszabbítva, így lábként is funkcionál. Alex O'Dell, a cég társalapítója meglátta a fantáziát a tervben és a prototípusban, és elkezdődött a diadalmenet.

Kép: www.thefloydleg.com
Kép: www.thefloydleg.com

Semmi sem asztal, mégis minden az

Ha megrendeli a Floyd Leget, akkor nem egy asztalt kap, csupán négy lábat. Ez kompakt szállítást tesz lehetővé, de így sem készbútort kap a megrendelő. Ahhoz, hogy valóban asztal lehessen belőle, kell egy lap a lábakhoz. És innen szép igazán a történet, hiszen ez akármi lehet: egy deszkalaptól elkezdve egy keretezett képen vagy egy egyszerű üveglapon keresztül akár egy ajtó is megfelel. Más dolga nincs, mint ráerősíteni a lábakat, és már használhatja is. De persze minden olyan bútor is előállítható a négy láb segítségével, ami lapos: lehet belőle pad, konzolasztal, sámli, vagy akár tálaló is. A lábak különböző méretben érhetőek el, így nincs akadálya a kreatív felhasználásnak. A gyártásnál pedig meg is színezik őket, így a hangulatuk is sokkal vidámabb.

Kép: www.thefloydleg.com
Kép: www.thefloydleg.com

Ha Ön is sokat költözik, vagy éppen szereti a változatosságot, akkor értékelni fogja a lábak adta szabadságot, és a kiválasztott asztallap egyediségét. Két méretben érhetőek el: a 16” (~40,5 cm) a dohányzóasztalok vagy padok számára ideális méret, a nagyobb, 29” (~73,5) már az ebédlő- vagy íróasztal számára is megfelelő lehet.

A Floyd Leg kevésbé baráti vonása, hogy bár csak négy lábról van szó, de az árak elég borsosak, hiszen a kisebbik 179 dollár, vagyis nagyjából 43000 forint, a nagyobbik 189 dollár, azzal kb. 45500 forintos áron érhető el, amire még a szállítási költséget is rá kell számolni, ami a tengerentúlsról nem olcsó mulatság.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
nono
Mustra