Az Ikeától kellett megtudnunk, hogy hajnalban kel, és reggel ritkán szexel a magyar

Magyarországra is megérkezett az új Ikea katalógus. Mostantól lehet nézegetni, cikizni, vagy épp álmodozni az új bútorokról és kiegészítőkről. A svéd vállalat szokás szerint mindenféle statisztikákkal felturbózva mutatta be, mik lesznek a 2014-2015-ös trendek, a sajtótájékoztató pedig a megszokott székeken ülünk helyett egy ágyban zajlott.

De előbb pár tény, amik engem személy szerint mélyen letaglóztak.

A vállalat idén a hálószobákra és a fürdőkre koncentrál, ezért is sikerült olyan számokkal sokkolniuk, hogy a magyarok 38 százaléka 6 óra előtt már talpon van. Csak hogy viszonyítani lehessen: globálisan ez a szám mindössze 6 százalék. Elsőként Tolnában kelnek fel, a nógrádiak azonban egészen nyolcig képesek aludni. A zalaiak 41 százaléka meztelenül alszik, a többiek (29 százalék) a pizsamát preferálják.

Teljesen hihetetlen módon másfél perc elég, hogy kitaláljuk ,mit veszünk fel, és egy óra múlva már robogunk a melóhelyünkre. Sajna nem a szextől, hanem a kávétól indulunk be reggel, előbbit legalábbis csak 16 százalék műveli, míg utóbbit 57.

A gyerekek viszont szívesen kúsznak be reggel a szüleik ágyába, 87 százalékunk ébred erre. Az állattartók harmada viszont kutyájával vagy macskájával kel, főleg az idősebb korosztály.

Hogyan telik egy magyar reggel?

Több mint 50 százalékunk kávéval indítja a napot, 36 százalék tusol egyet, 21 százalék benyomja a tévét, és van egy százaléknyi ember, aki képes reggel futni menni. Érdekes, hogy a Fejér megyeiek közt mennyire elterjedt a reggeli szex, 46 százalékuk műveli ezt – bár eléggé hihetetlennek tűnik, hogy csak ők, csak ott. 18 százalék az okostelefonja után nyúl, gyorsan szépítkezik, 31 százalék pedig reggelit is eszik. Beszélgetni a partnerrel viszont csak 18 százalék hajlandó – kérdés, hogy a "nem láttad a kék nadrágomat? " beszélgetésnek minősül-e.

Katalógus online és offline

Az új katalógusokat augusztus 14-től szállítják ki, 28-tól online is meg lehet rendelni, az áruházakba pedig szeptember 5-én érkeznek meg. Persze, aki nem szeret lapozgatni, vagy annyira környezettudatos, hogy miatta aztán egy fát se vágjanak ki, az már most böngészheti online, vagy letöltheti az appot hozzá (már amennyiben nem Windowsos telefonja van).

Az app azt is meg tudja mutatni, hogy az adott térben hogyan fog kinézni az adott bútor, így remélhetőleg már tényleg elkerülhetőek azok a balesetek, amikor a frissen megvett szekrénysorról kiderül, hogy igen bénán néz ki a nagyitól örökölt rekamié mellett.

Nagyon vadító, must have újdonságokra nem bukkantunk, a 2014-es PS kollekció bekerült a katalógusba, és szerencsére egyre több papíráru kerül a polcokra (ezek az igazi pénztárcagyilkos termékek), de igazi wow élmény sajnos elmaradt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra