Art deco dizájntárgyak hajból: menő vagy ciki?

Számunkra már a házikedvencünk szőréből köttetett pulóver is hátborzongató ötletnek tűnt, de a Studio Swine két tervezőjének, Azusa Murkakmi és Alexander Groves emberi hajból készített dísztárgyai még ennél is morbidabbak. A számos nemzetközi elismeréssel és díjjal kitüntetett páros nem először hívja fel magára a figyelmet szokatlan ötletével, az ő nevükhöz köthető ugyanis az a Sao Paulóban kiállított bútorkollekció is, melyet szemétből és tengeri törmelékből készítettek a tervezők.- írja a Veuve Clicquottal, a Heinekennel és az Unileverrel is együtt dolgozó dizájnerekről a fastcodesign.com.

A japán építész és a brit művész Hair Highway névre keresztelt gyűjteményéhez az egykori selyemútként emlegetett kínai Shandong tartományból gyűjtött inspirációt és szerzett tapasztalatot a későbbi technológiákkal kapcsolatban. Az emberi haj útjáról, a hajkereskedők üzletétől a piaci értékesítésen át a dísztárgyak legyártásáig egy látványos és megdöbbentő kisfilmet forgattak a tervezők, melyből egyértelművé válik, hogy Kína két legnagyobb exportcikke a trópusi keményfa és az emberi haj.

A Studio Swine kreatív párosa műgyantával és festékkel kombinálta a felvásárolt emberi hajat, az így létrehozott kompozit anyagból pedig egy egyedülálló, az 1930-as évek Shanghai-deco stílusában készült kollekciót készített, melynek tálai,fodrászkellékei és egyéb kiegészítői első látásra úgy hatnak, mintha azokat valamilyen csiszolt csontból vagy egzotikus keményfából készítették volna a tervezők.

„Az ázsiaiak haja regenerálódik a leggyorsabban, ráadásul 16-szor gyorsabban nő, mint a trópusi keményfa. Hihetetlenül erős hajuk van, egy hajszál elbírhat akár száz grammot is. A Föld lakossága várhatóan az elkövetkező 15 évben eléri a 8 milliárdot, ennek tudatában az emberi haj sok szempontból is tökéletes fenntartható erőforrás lehet" – mutat rá egy meglepő aspektusra Groves, aki öt hónapot töltött a jelenlegi hajipar világközpontjában. Ön mit gondol, menő emberi hajból különféle tárgyakat előállítani, vagy cikinek és bizarrnak találja magát az ötletet is? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Menő! (1275) (1264) Ciki!
Mustra