Újra lesz mozi az Új Udvarban

Végre fellendülhet az élet a főváros budai oldalán is, ugyanis egy gasztro- és szórakoztatókomplexum nyílik októberben Buda Entertainment and Gastro néven Óbudán, melynek az Új Udvar ad helyet. Már nagyon régóta szükség lenne egy ilyen helyre Budán, mert – a pesti oldal nyüzsgő bulihelyszíneivel ellentétben – elég csekély volt a lehetőség, ha valaki szórakozni szeretett volna, akár csak fröccsözni, vagy csak úgy beülni valahova. 

„A pesti szórakozással kapcsolatban a budaiakat igazából az zavarja, hogy nagyon kiesnek ezek a helyek, a hazataxizás drága mulatság, éjszakaizni meg nem feltétlenül szeret senki egy átmulatott éjszaka után” – indokolta a Díványnak Arie Yom-Tov az újonnan épülő komplexum izraeli társtulajdonosa - és a pesti oldal egyik legpörgőbb bulihelyszíne, a Gozsdu Udvar alapítója –, miért is jó ötlet a budaiaknak is helyben biztosítani a szórakozást.

„A Gozsdu Udvart 16 évvel ezelőtt álmodtam meg, amikor még senki nem hitt benne. Büszke vagyok, hogy mára egy, a magyarok és külföldiek számára egyaránt népszerű célponttá vált. Budán viszont nincs hasonló szórakoztató központ, az Új Udvar pedig kiváló adottságokkal rendelkezik, amelyekre építve egyedülálló megoldás születik az országban. Fiatalok és idősebbek, felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálhatják a maguk számára kedvelt szórakozási formákat” – tette hozzá.

A magántőkéből finanszírozott, egymilliárdos beruházású központban egyebek mellett nemzetközi és hazai éttermek, kávézók, és több szórakozóhely várja az érdeklődőket. Külön szinten magyar kézművesek és fiatal divattervezők, festők állíthatják ki munkájukat, amellett, hogy – a párizsi Montmartre mintájára – festőművészek is alkothatnak az épületben. 

 

A nyüzsgésre azért még várni kell majd, a komplexum kialakításának első szakasza csak idén ősszel fejeződik be, a teljes beruházás pedig csak jövő nyáron ér véget. Akkor viszont lesz benne minden, mint a búcsúban: mint a létesítmény építésztervezője, dr. Fekete Lajos, a Lamro építészstúdió tulajdonosa a Díványnak elmondta, lesz sky terasz meg összekötő híd (erről talál látványtervet a képgalériában), bonszai-liget és árkádos passzázs, és persze Budán vagyunk, szóval ne számítsunk holmi romkocsmákra, hanem mindenféle vendéglátóipari egységre.

Szórakozás, művészet, gasztronómia egy helyen

Többtermes, táncos szórakozóhelyek, éttermek, zenés pubok és bárok, valamint egy gyerekszínház létesül majd az épületben, és saját bevallásuk szerint már csak azért sem lesznek konkurenciái a mellettük lévő Symbolnak, mert más közönséget céloznak. Ez eleve jó hír, hát még az, hogy újra lesz mozi is – mivel a régit még 2006-ban bezárták. Az új, úgynevezett „Bed Movie” viszont újra feltalálja a régi Cirkogejzír mozi nagy kunsztját: a látogatók heverőről nézhetik a filmet, miközben ehetnek és ihatnak is. 

Nagyon szimpatikus az a kezdeményezés is, hogy a galériákban a művészek az eladott alkotásaik arányában fizetnek majd bérleti díjat a komplexumnak, ez leginkább a feltörekvő alkotóknak lehet költségkímélő kezdet.

A bevásárlást is elintézheti itt

Ha az ebédjéhez minőségi alapanyagokat szeretne beszerezni, ezt is megteheti majd itt, ugyanis a CBA mellett gasztroboltok nyílnak mellyel egyidőben jellegzetesen lepusztult CBA-t is felújítják. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek