Sörfőzdéből lett menő irodaház Berlinben

Elkészült a nemzetközileg is ismert és elismert online platform, a SoundCloud új berlini központja a város egyik központi kerületében, a Mitte negyedben, amely a város történelmi negyedének egy részét is magába foglalja. A SoundCloud csapata az egykori berlini fal közelébe, egy régi sörgyár átalakított épületébe költözött, írja a háromszintes, 4000 négyzetméteres területen elterülő épületről a dezeen.com. A 200 főt foglalkoztató cég az egyik legfelkapottabb német stúdiót, a Kinzót bízta meg a felújítással, akik egy luxus irodaházzá változtatták át az ipari komplexumot.

„Bár a Kinzo új dizájnja a felújítás után is megőrzi az egykori gyár ipari báját, azért nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy ez egy fiatalos, üzleti céloknak megfelelő hely legyen. A SoundCloud alkalmazottai arra kértek minket, hogy úgy alakítsuk ki a tereket, hogy azok egyéb, céggel kapcsolatos események, rendezvények, tárgyalások és együttműködések helyszínéül is szolgálhassanak majd a jövőben” – idézte a dezeeen.com a tervezőcsapatot, melynek tagjai a kor divatjához igazodva megtartották a sörgyár eredeti elrendezését, betonoszlopait, padlóját és durva téglafalait.

Az épületben több, dizájnerbútorral, szimbolikus retro tárggyal berendezett tárgyalóterem is található, de helyet szorítottak hangszigetelt stúdiószobának, privát és relaxációs szobának, illetve zöld oázisként funkciónáló, növényekkel megpakolt helyiségeknek is. Nézze meg az óriásgalériában Berlin egyik legmenőbb munkahelyét!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra