Nézze meg, mire jó a konyhai maradék

A tervezők, mikor nekilátnak egy új project előkészítéséhez, általában felskiccelnek egy-két markánsabb vázlatot vagy 3D-s modellezéssel szemléltetik az elképzeléseiket. A graf-d3.com dizájnere, Yusuke Komatsu illetve kurasu-kurasu.com tervezője, Yukitoshi Toda azonban teljesen más irányba mentek el: a hűtőszekrényben kezdtek el kotorászni a rajzolás helyett.

Az almagerezdeket és hagymaszeleteket, cseresznyeszárat és lótuszgyökeret tartalmazó 'Cut Piece' névre keresztelt kollekció készítésénél ugyanis a japán dizájnerek a konyhában található maradékot vették alapul és öntötték ki rézből. Így született meg az apróbb előételekhez igazított cseresznyeszár, a papínehezékként funkcionáló alma, az edényalátétként szolgáló hagymaszelet, és az evőpálcikatartóként funkcionáló hagymaszelet - írja a meglepően praktikus és sokoldalú szettet bemutatva a trendhunter.com.

„ Ezek az ételek szinte minden háztartásban gyakran megtalálhatóak, mégsincsenek annyira szem előtt, mint mások” - elmélkedik az ihletet adó alapanyagokról az egyik tervező, Yukitoshi Toda, a Kurashito Kurasutokoro néven futó dizájnerstúdió részéről. A tervező mindig ügyel arra, hogy szoros kapcsolatot ápoljon ügyfeleivel és a tervezési folyamatba beépítse mindennapi élményeit is. Amit a cég neve is sugall, hiszen a japán "kurasu" szó a mindennapi életet, a "hito" a népet jelenti, míg a "tokoro" alatt helyet értünk.

Az egyik brooklyni dizájnkiállításon debütáló réz készletet egyelőre csak a népszerű graf-d3.com online boltjában, illetve osakai üzletében lehet megvenni, egy papírnehezékért 9500 yent (20.750 forintot), két darab cseresznyeszárért pedig 4800 yent (10.485 forintot) kérnek.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek