Így lett a rakétasilóból luxusnyaraló

Nemrég már mutattunk pár meglepő átalakítást, például hogy hogyan építettek át egy melbourne-i vajfeldolgozó üzemet trendi otthonná, vagylerohadt londoni nyilvános vécét luxuslakássá. Ezúttal is egy legalább ilyen meglepő átalakulást mutatunk be: egy New York állambeli rakétasilót, melyből luxusházat alakított ki Bruce Francisco és unokatestvére, Gregory Gibbons. Az álomsztori kisebb hátulütője, hogy röpke húsz év kellett hozzá nekik.

Az ötvenes évek végén, a hatvanasok elején, a hidegháború fokozódásával a New York állam északi részén fekvő Adirondack State Park területén az amerikai állam több száz rakétasilót építtetett az Atlas-F típusú rakétái számára. Az egyenként 18 millió dollárba kerülő silók (és a rakéták) építési költségeit már 1961-ben is alig tudta finanszírozni az állam. Így nem meglepő, hogy napjainkra az egészet üzemen kívüli, elhagyatott területként tartják számon. 

432058 341580252543926 327864626 n (1)
silohome.com

A 19 hektáros saranaci erdő kellős közepén található, bunker stílusú, földalatti szárnnyal megtoldott otthon első hallásra és ránézésre kellemes, nyugodt helynek tűnik, ahova bármikor elmenekülhetünk a város zajától. Legalábbis azok számára egészen biztosan ezt a benyomást kelti, akik bírják a földalatti létet. Az 1800 négyzetméteres felső szinttel rendelkező épület verandája az egész házat átöleli, de szép nagy tetőterasszal és egy saját felszállópályával is rendelkezik.

A Silohome névre keresztelt projekt a készítők szerint ugyanolyan biztonságos, mint amilyen egyedülálló. Az óriási nappalival, három hálószobával, négy fürdőszobával, jacuzzival, konyhával, étkezővel ellátott luxuslakosztályhoz 125 lépcső vezet lefelé, majd innen még lejjebb két felrobbanthatatlan ajtó vezet a tényleges rakétasilókhoz, melyek kilenc emeletnyi mélyen, 185 méterre vannak a felszín alatt. Az 50 méter átmérőjű alagutat ráadásul úgy építették, hogy ellenálljon a nukleáris támadásoknak is. A bizarr újjáépített épületért 750.000 dollárt adtak a lelkes befektetők.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra