Amire nem is tudta, hogy szüksége van: a táskavilágítás

A Studio Banana két nemzetközileg elismert tervezője, Portilla-Kawamura és Ali Ganjavian a legutóbbi sikeres projektjük, a strucc párna után egy újabb látványos és innovatív termékkel rukkolt elő. A Kangaroo lámpa néven futó, összehajtható, háromszögekből álló, LED-es megvilágítású világítótestre feltételezhetően gyorsan lecsapnak majd azok, akiket a félhomály gondolatától is kiver a víz. v

Az 1990-es évek óta együtt dolgozó, madridi székhelyű duó működtet irodát Lausanne-ban, Brüsszelben, Londonban és Párizsban is, új találmányuk finanszírozásához a manapság már megkerülhetetlennek tűnő Kickstarteren gyűjtenek pénzt – írja a fascodesign.

A tervezésnél azokra a nőkre is gondoltak a dizájnerek, akiknek a táskája feneketlen kútként mindent elnyel. A hordozható világítótest ugyanis nagyon jól passzol az efféle női táskákba, így tulajdonosaiknak ezentúl már nem kell reménytelenül a kulcscsomóért vagy rúzsért tapogatóznunk. Az USB-n keresztül tölthető, állítható fényerősségű lámpa a készítők szerint jól jöhet kempingezésnél, romantikázáshoz, áramszünet esetén, olvasólámpaként ágyban olvasáshoz, de árnyjátékkal gyerekeket is ijesztgethetünk vele, ha akarunk.

A legismertebb nemzetközi kiállításokon rendszeresen megjelenő tervezőknek 50.000 fontra (18.5 millió forintra) lenne szükségük a projekt beindításához, melyből 17.700 fontot (6.5 millió forintot) már össze is szedtek a Kickstarteren. Ha - az előző pénzgyűjtő akciójuk sikeréből kiindulva - az összeg másik fele is összejön, a többfunkciós lámpát az őszi szezonban várhatóan 75 dollárért (16.670 forint) dobják majd piacra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek