A jövő asztala telefont tölt és WiFi jelet fog

Jó pár izgalmas dolgot bemutattunk már az idei Milánói Designhétről a cserélhető szemüvegszártól az újragondolt designer székekig, de nehéz volna szó nélkül elmenni a holland tervező csapat, a Studio Maks látványos, felhő-szerű hullámzó asztala mellett. A "Cloud Table" néven bemutatott bútor ugyanis több, mint egy szellemes és látványos megoldás arra, hogyan ültessünk le sok embert egyetlen asztalhoz. 

„Az volt a célunk, hogy olyan környezetet teremtsünk a milánói Salone látogatóinak, amely képes kiszolgálni az igényeiket, összehozza őket, és élő, illetve virtuális információcsere lebonyolítására is alkalmas a design vásár során. Vezeték nélküli töltőpárnákat integráltunk az asztal felületére, így a látogatók egyszerűen újratölthették a telefonjukat és a tabletjüket az asztalon.

Attól függően, hogy hova ülünk, találhatjuk magunkat csoportos beszélgetésben, vagy zártabb, elkülönített részen. A feltételek az asztal mentén folyamatosan változnak. Ez egy érzéki tárgy, puha, úszó formájának köszönhetően a mérete és a megjelenése miatt is túl törékenynek tűnik„ – mondja a WiFi jelet is fogó bútordarabról a rotterdami stúdió alapítója, Marieke Kums, aki Alessia Nociaróval , Szőke Zsófiával és Gorka Beitia Zarandonával közösen készítette el a munka- és találkozó területként is funkcionáló kanyargós bútort. Az egykori ipari környezetbe ültetett hetven négyzetméteres asztal és a hozzá tervezett székek is kezeletlen nyársfából, vékony acél lábakkal készültek – írja a dezeen.com

Oszd meg másokkal is!
Mustra