Waldorf iskolával nyert a legjobb hazai fiatal építész

Egy 4000 fős pilisi falu iskoláját, a Kékvölgy Waldorf Iskolát és ezzel együtt Valkai Csabát díjazta a Magyar Építőművészek Szövetsége, ugyanis idén neki ítélték oda a Vedres György-díjat. A legjobb 40 év alatti építésznek szóló elismerést idén második alkalommal ítélték oda.

A kiírás alapján iskola- vagy kórházépülettel lehetett pályázni, a zsűri tagjai  - Tima Zoltán, Vadász Bence,Marosi Miklós és Földes László voltak. Mindannayian építészek, és mind Ybl-díjasok. A Valkai tervezte iskolaépület többek közt a debreceni Egyetem műszaki karának bővítését utasította maga mögé.

A bírálóbizottság többek közt az alábbit emelte ki: „az épület szakít az iskolák hagyományos kanonizált felépítésével, mégis azok minden fontos elemét – színháztermet és a 4 db tantermet - magában foglalja. A tiszta, egyszerű szerkesztésű ház rafinált harmóniája a gyerekrajzok világát juttatja eszünkbe." Az alábbi time-lapse videón megnézheti, hogyan épült fel az iskola, mely jelenleg az alsó négy osztálynak ad helyet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek