Így készítsen medált anyák napjára 1500 forintból

Ha van olyan ünnep, amire kifejezetten érdemes csináld magad, azaz DIY ajándékokban gondolkodni, hát akkor az anyák napja az: az édesanyák ugyanis valószínűleg sokkal jobban örülnek a saját készítésű figyelmességeknek, mint a kétszázadik könyvnek, virágcsokornak vagy a tábla csokinak. Megmutatjuk, hogyan készíthet olyan meglepetést vasárnapra, amivel garantáltan örömet okoz az édesanyjának. A medál függővel körülbelül 1500 forintból megvan (a kellékeket beszerezheti egy hobbiboltban), az elkészítése pedig igazán egyszerű.

A fény érdekesen töri meg, élőben teljesen makulátlan az üvegfelület.
A fény érdekesen töri meg, élőben teljesen makulátlan az üvegfelület.Dívány.hu

Amire szükség lesz:

  • egy fénykép
  • alkatérszlánc / nyaklánc (390 forint a hobbiboltban)
  • üreges medál (490 forint)
  • beleillő, ragasztható üveg (200 forint)
  • vízbázisú ragasztó vagy technokol (300-400 forint)
  • olló
  • fülpiszkáló

Első lépés: Keressen egy régi fényképet az édesanyjáról, esetleg kettejükről, ami jól beleillik a kiválasztott medálba. Mérje le a medált, majd méretének és formájának megfelelően vágja ki az arcokat a fényképről.

Második lépés: Illessze be a kivágott képet a medálba, de még ne ragassza le, csak nézze meg, hogy mutat.

Harmadik lépés: Kenje be a kép alját ragasztóval és rögzítse az üreges medálba! Alaposan nyomkodja rá az ujjbegyekkel: ügyeljen rá, hogy ne tocsogjon a ragasztótól, és hogy szép egyenletesen fedje.

Negyedik lépés: Ragasztózza be az üvegfelület egyik felét. A ragasztót ecset segítségével egyengesse el az átlátszó felületen, majd rögzítse a már beragasztott képre. Ujjbegyével alaposan nyomja a felületet a képre, hogy jól megragadjon.

Technokollal is rögzíteni lehet az üvegfelületet.
Technokollal is rögzíteni lehet az üvegfelületet.Dívány.hu

Ötödik lépés: Akassza láncra. Ha nem akarja magát az őrületbe kergetni, érdemes egy picit nagyobb karikával dolgoznia. Nem feltétlen csak nyakláncban érdemes gondolkodni, készíthet függőt is, ehhez elég egy kapocs nélküli rövidebb lánc. Ha láncra fűzte, el is készült ezzel az egyszerű, de nagyon figyelmes anyák napi ajándékkal.

Egy számmal nagyobb karikával érdemes dolgozni, ha nem akarja magát az őrületbe kergetni.
Egy számmal nagyobb karikával érdemes dolgozni, ha nem akarja magát az őrületbe kergetni.Dívány.hu
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek