Állatfigurás kamera a kukkolók álma

Újragondolta az unalmas és általában hasonló tervezési fantáziáról árulkodó alumínium térfigyelő kamerákat Eleanor Trevisanutto, aki valószínűleg több fantáziát látott a hétköznapi életünkben egyre szokványosabbá váló tárgyban, mint annak a célszerűségre fókuszáló alkotói.

A merész állatfigurás kollekcióval előrukkoló tervező a neves olasz dizájn cég, a Parsons megbízásából készítette a megfigyelő kamerák szabványainak megfelelő termékét, azzal a különbséggel, hogy különböző szerethető állatok, mint például kaméleon, szöcske, mókus, papagáj vagy bagoly külsőt kölcsönzött a zord külső burkolatnak. Az elektromos vezetéket pedig az állatok ülőhelyéül szolgáló faágak belsejében rejtette el. – írja a dezeen.com.

Az aranyos állatokkal álcázott, elődeihez képest valóban kevésbé rideg és félelmetes kamera ötlete úgy tűnik bejött, ugyanis az elmúlt időszakban tartott design kiállításokon, San Franciscóban, New Yorkban, Miamiban, Udinében és Milánóban is üdvözölte a tervező innovációját a szakma. A Disneylandbe vagy állatkertbe könnyen elképzelhető színes darabok még nem kerültek piaci forgalomba, így sajnos nem tudjuk, hogy mennyiért vesztegetik a kukkolás hangulatát fokozó kamerákat, de sejtésünk szerint nem adják majd olcsón az élményt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek